Go back

JONGE LEEUWEN AAN KOP NA DERDE OVERWINNING OP RIJ

Tekst: Bart Selleslags - Foto: Geoffrey Auret

Onze Jonge Leeuwen speelde hun uitwedstrijd op Westerlo uitzonderlijk op maandag 7 oktober aangezien het eerste elftal van Westerlo vorige week vrijdag thuis voetbalde in het Kuipje. SKB won de partij met het kleinste verschil en deelt door deze overwinning de koppositie met R Union SG.

Onze Jonge Leeuwen begonnen goed aan de partij met snel circulatievoetbal en doelkansen. Het vizier stond helaas niet meteen op scherp om een vroege voorsprong af te dwingen. Op een uitstekend grasveld lieten beide ploegen hun aanvallende intenties zien, al resulteerde dit in de eerste helft niet altijd in grote kansen. Steeds was er wel een verdedigende ingreep die serieus doelgevaar voorkwam. Onze jongens dwongen hierdoor wel meerdere standaardsituaties af, maar slaagden er niet in om te scoren.

In de tweede helft werd het spelbeeld evenwichtiger. De dreiging in beide strafschopgebieden nam toe, maar het was verdediger Willems die, net na een uur spelen, met een afstandsschot de thuisdoelman verraste. De thuisploeg probeerde met enkele wissels de gelijkmaker te forceren en kwam bijzonder dicht bij de gelijkmaker. De netten trilden, maar het doelpunt werd afgekeurd. Een fraaie poging van spits Imarenakhue eindigde op de paal, waardoor een dubbele voorsprong voor onze Jonge Leeuwen uitbleef.

Assistent-coach Laurence Tronckoe: “We boekten een zuinige maar verdiende overwinning dankzij een fantastisch doelpunt. Onze jongens hadden gedurende de wedstrijd grotendeels de controle, al was er soms wat slordigheid in de passing. Naarmate de wedstrijd vorderde, kwam Westerlo steeds meer opzetten, maar dankzij één efficiënt moment wisten we de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. Leuk voor de jongens, zo’n derde overwinning op rij!”

Opstelling Jonge Leeuwen:
Lusamba, Stassin (68’ Zegnoun), Willems, Beck, Rietdijk, De Weerdt (68’ Jaoui), Maes (85’ Van Rumst), Struylaart, Zaman, Capa, Imarenakhue (85’ Verhulst).

Scoreverloop:
67′ 0-1 Willems