SKB VERLIEST DERBY NA HOLD-UP

Geel-blauw is er vanmiddag in de derby niet in geslaagd de drie punten thuis te houden. De ganse match claimden onze Leeuwen het balbezit, maar het was Lokeren dat efficiënt was en de weg naar doel vond. Van Aerschot besliste het burenduel kort na rust. Eindstand: 0-1.

Na een kansarm openingskwartier stak SKB vanmiddag als eerste de neus aan het venster. Gabriël moest alles uit de kast halen om Servais, na een prima collectieve aanval, van de openingstreffer te houden.

Geel-blauw begon op het gaspedaal te duwen. Jans besloot in het zijnet, Gabriël moest de vuisten bovenhalen op een knal van Servais en ook Michiwaki kon niet besluiten.

Lokeren verscheen in de eerste helft nauwelijks voor het doel van Reus. Boujouh knalde vanuit de tweede lijn wel een keer hoog over.

In het slot van de eerste helft voerden onze Leeuwen de druk nogmaals op, maar scoren lukte niet. Ruststand: 0-0

Lokeren, dat in de eerste helft geen noemenswaardige kans bij elkaar gevoetbald had, kwam kort na de rust op voorsprong. Geel-blauw kreeg de bal na een vrije trap niet weggewerkt, Van Aerschot duwde via Reus in doel: 0-1. SKB op achtervolgen aangewezen.

De thuisploeg probeerde de bakens te verzetten, maar dat verliep moeizaam. Dicke probeerde het met een stuit, Gabriël duwde over. Niet veel later greep de Lokerse goalie opnieuw goed in bij een doorbraak van Michwikaki.

Na ruim een uur voetballen greep scheidsrechter Ledda plots naar de achterzak na een stevige ingreep van doelpuntermaker Van Aerschot op de enkel van Coopman. Lokeren-Temse moest de klus met een mannetje minder zien te klaren.

En dat lukte. Want hoewel geel-blauw voortdurend de bal kreeg kon het nauwelijks nog gevaarlijk zijn. Ook in de negen extra minuten werd er niet meer gescoord. Eindstand: 0-1.

Opstelling SKB:
Reus, Dicke (64’ Ola-Adebomi), Servais, Limbombe, Michiwaki, Khatir, Wuytens (89’ Filipovic), Dewaele, Jans, Corryn (79’ Ertürk), Coopman

53′ 0-1 Van Aerschot