SKB KAN DOMINANTIE OPNIEUW NIET OMZETTEN IN DOELPUNTEN

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie & Belga Image

Geel-blauw is er vanavond in La Louvière niet in geslaagd om opnieuw aan te knopen met een overwinning. Ondanks het vele balbezit toonden De Wolven zich efficiënter dan De Leeuwen. Ito voor en Guindo na rust zorgden voor de 2-0-eindstand.

SKB begon vanavond gretig aan de partij. Ola-Adebomi kon een voorzet van Corryn net niet in doel deviëren, Wuytens kwam een teen te kort op aangeven van Dewaele. Aan de overzijde dreigde de thuisploeg een eerste keer via een voorzetschot van Gobitaka.

Geel-blauw bleef het balbezit opeisen. Op het kwartier leverde Corryn een nieuwe prima voorzet af, de kopbal van Servais strandde op de rug van Ola-Adebomi. Tien minuten later lanceerde Dewaele Limbombe met een vrije trap, de aanvaller leek op doel te kunnen afstevenen, maar werd afgevlagd voor buitenspel.

Meteen daarna volgde een koude douche voor SKB. Bij de eerste echte kans voor de thuisploeg was het meteen raak. Ito duwde een voorzet van Gobitaka voorbij Reus in doel: 1-0.

Onze Leeuwen reageerden meteen. Ola-Adebomi werd in extremis afgeblokt, Filipovic plaatste de bal bij de daaropvolgende hoekschop naast.

Ook de thuisploeg dreigde voor rust nog tweemaal via Guindo. Bij zijn eerste poging krulde de Malinees de bal met links naast. Niet veel later moest Jans uitpakken met een scherpe tackle om de Malinees na een snelle counter het scoren te beletten. Ruststand: 1-0.

De thuisploeg startte vinniger aan de tweede helft. Bij een scherpe voorzet devieerde Dicke het leer bijna ongewild in doel, Reus verhinderde verder onheil. Op het uur stond de dubbele voorsprong alsnog op het bord. Guindo knalde een voorzet met links in één tijd binnen: 2-0.

Coach Reedijk greep in. Kerrigan en Michiwaki kwamen tussen de lijnen, Coopman en Dicke verlieten het veld. Grote kansen konden echter niet versierd worden. Met nog tien minuten op de klok werd ook Ertürk nog in gebracht. Bij een van zijn eerste baltoetsen kon de spits uithalen, maar zijn schot werd afgeblokt in hoekschop.

In de slotfase kreeg de thuisploeg nog enkele kansen om de score te doen oplopen, maar Reus verhinderde dat. Eindstand: 2-0.

Volgende week zaterdag (26/10) staat de SKB Schools Day op het programma. Om 20.00 uur neemt geel-blauw het dan op tegen RSCA Futures. Tickets zijn beschikbaar via skb.roboticket.com.