JONGE LEEUWEN MOETEN MEERDERE ERKENNEN IN KORTRIJK

Tekst: Bart Selleslaghs - Foto: Geoffrey Auret

Onze Jonge Leeuwen werkten voor de derde keer op rij een thuiswedstrijd af. Na een eerder gelijkspel en twee overwinningen bleken de bezoekers dit keer een maatje te sterk.

Het wedstrijdbegin kende heel snel een openingstreffer waarbij de bezoekende spits beheerst een aanval afrondde. Onze Jonge Leeuwen dienden dus direct in de achtervolging te gaan op zoek naar de gelijkmaker. Onze aanvallende intenties kenden wel dreiging, maar waren te weinig efficiënt om grote doelkansen te creëren. Ertürk trof wel de paal en zag een poging afgeblokt worden. De bezoekers waren doeltreffender en scoorden een verdiend tweede doelpunt. Ruststand: 0-2.

De rustpauze deed onze Jonge Leeuwen goed, want met vereende krachten slaagden ze erin dominant aan de tweede helft te beginnen. De wedstrijd werd gekenmerkt door een enorme strijdlust, meerder duels werden zwaar uitgevochten. Ondertussen kwamen onze Jonge Leeuwen tot doelkansen, maar telkens bracht de bezoekende doelman of een been van een verdediger redding. De aansluitingstreffer werd op een gegeven moment zo fel gezocht dat we soms het overzicht verloren en moeite hadden om de kansen af te ronden. Met enkele wissels bleef er tot op het einde dreiging in ons spel zitten, maar helaas vielen er geen doelpunten meer.

Coach Bart Selleslags:
“Iedere ploeg was telkens één helft elkaars betere. Wij schoten onszelf met de twee tegendoelpunten in de voet, al doet dit niets af aan de verdienste van de bezoekers. De tweede helft zag ik zeer veel wilskracht bij onze jongens, maar jammer genoeg waren we dit keer niet zo efficiënt als in de vorige twee wedstrijden. Een eerste verlieswedstrijd dus in deze nieuwe competitie waaruit we vooral de verbeterpunten meenemen in het leerproces van ons jong elftal. De opdracht is hier zelfbewust mee omgaan en strijdvaardig doorwerken aan ieders ontwikkeling.”