SKB EN SERAING HOUDEN ELKAAR IN BEDWANG

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Gilles Van der Coelden

Geel-blauw is vanavond in het eigen Freethielstadion niet verder geraakt dan een 0-0 tegen Seraing. In de eerste helft had Michiwaki de 1-0 aan de voet en ook na rust voetbalden onze Leeuwen behoorlijk wat kansen bij elkaar. Ook de bezoekers kwamen een aantal keer dicht bij een doelpunt, maar dat viel uiteindelijk niet. Eindstand: 0-0.

Na een gezapige openingsfase was de eerste kans in de partij voor Michiwaki. Met een geweldige dieptepass lanceerde Servais de Japanner, helaas ging de inzet van de spits zo’n metertje naast.

Seraing reageerde via Faye. Reus kende geen problemen met zijn volley. Niet veel later zette geel-blauw opnieuw een snedige aanval op. De poging van Servais vloog ei zo na in de winkelhaak.

Ook de bezoekers probeerden enkele kansen bij elkaar te voetballen, maar een schuiver van Cashbach en een uithaal van Fall waren aanvankelijk ongevaarlijk. Dat waren Pogingen van Lawson en Faye even later wel. Beiden kansen gingen maar nipt naast. Ruststand: 0-0.

In het begin van de tweede helft was het al Seraing wat de klok sloeg. Meteen kwam geel-blauw bijzonder goed weg bij een kopbal van Fall die uiteenspatte op de dwarsligger.  Ook Faye was er met een vrije trap zeer dicht bij.

SKB probeerde zich in de partij te knokken, maar het was behoorlijk lang wachten op kansen. Op het uur belandde een kopbal van Wuytens na een vrije trap van Servais op het dak van het doel. Niet veel later kende doelman Margueron bijzonder veel moeite met een voorzetschot van Jans.

Onze Leeuwen kregen kans na kans, maar telkens lag een verdediger in de weg of pakte de doelman uit met een prima redding. Een kwartier voor tijd leek Bateau de 1-0 binnen te zullen koppen, maar opnieuw greep doelman Margueron goed in. Eindstand: 0-0

Volgende week zaterdag (28/09) trekt geel-blauw naar The NEST om het op te nemen tegen Club NXT. Voor deze match geldt geen verplichte buscombiregeling. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com.