SKB SLIKT IN THE NEST EERSTE SEIZOENSNEDERLAAG

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

SK Beveren speelde vanmiddag in Roeselare een match om snel te vergeten. In de extra time van de eerste helft vond Club NXT plots twee keer de weg naar doel. Na rust kon geel-blauw geen vuist meer maken. Eindstand: 2-0.

De eerste helft leek vanmiddag lange tijd maar weinig om het lijf te hebben. Na 25 minuten voetballen drong de thuisploeg een eerste keer aan. Een poging van Liam De Smet ging naast. Amper een minuut later kon ook Furo een keer uithalen, zijn schot vloog hoog over.

Tien minuten voor rust leek SKB plots uit het niets op voorsprong te kunnen komen. Dicke legde het leer met een heerlijk hakje panklaar voor Michiwaki, maar de Japanner was te verrast en mikte over.

In de extra time van de eerste helft duwde de thuisploeg plots het gaspedaal helemaal in. Furo stak met de bal aan de voet het veld over, kapte naar binnen en lukte via de paal de openingstreffer. Twee minuten later verdubbelde Lenn De Smet zowaar meteen de score. 2-0, een koude douche voor geel-blauw.

Over de tweede helft kunnen we bijzonder kort zijn. SKB probeerde het wel, maar was niet bij machte om de aansluitingstreffer te maken. Club NXT was nog het dichtst bij een doelpunt. Reus bracht redding op een uithaal van Granados, doelpuntenmaker Lenn De Smet knalde nog met links op de lat. Eindstand: 2-0.

Volgende week (05/10) wacht de langverwachte derby tegen Lokeren-Temse. Alle ticketinfo werd op DEZE pagina verzameld. Tickets bestel je online via skb.roboticket.com.

Opstelling SKB:
Reus, Dicke (80’ Ertürk), Servais, Limbombe, Michiwaki (46’ Ola-Adebomi), Khatir, Wuytens, Dewaele, Jans, Corryn, Coopman (67’ Moustapha)

45+1′ 1-0 Furo
45+3′ 2-0 Lenn De Smet