SKB KLOPT OFI KRETA IN EERSTE OEFENDUEL VAN ZOMERSTAGE

SKB nam het vanavond op het veld van VV Zwaluwen Vlaardingen op tegen de Griekse eersteklasser OFI Kreta. Geel-blauw speelde een sterke eerste helft. Halfweg de partij stond het 0-3 na goals van Dassy en Limbombe (2). De tweede helft werd vooral gekenmerkt door talrijke wissels aan beide kanten. Na rust werd niet meer gescoord. Eindstand: 0-3.

OFI eiste in de beginfase de bal op, maar kansen leverde dit niet op. Na tien minuten nam geel-blauw over en kon het met schoten van Jans en Servais voor dreiging zorgen. De derde poging van de partij was wél raak. Dassy kapte naar binnen en haalde hard uit met rechts: 0-1.

Na het openingsdoelpunt probeerde OFI te reageren, maar Reus dook goed in de voeten. SKB bleef het goed doen en halfweg de eerste helft verdubbelden onze Leeuwen hun voorsprong. Limbombe herhaalde het kunstje van Dassy en klopte de Griekse doelman opnieuw met een lage schuiver in de korte hoek.

Amper vijf minuten later mocht geel-blauw al een derde keer juichen. Koyalipou vond Limbombe voor doel en met een staalharde kopbal vloog de bal een derde keer tegen de touwen: 0-3, meteen ook de ruststand.

De Grieken wisselden bij de rust alle veldspelers. Bij SKB verschenen met Deman, Corryn en Everton drie nieuwe krachten tussen de lijnen. Na dertien minuten voetballen in de tweede helft werden ook alle overige Beverse starters gewisseld.

Kansen bleven na rust lange tijd uit, toch kwam de grootste dreiging opnieuw langs Beverse zijde. Een schot van tester El Boutaibe werd gestopt door de Griekse doelman, pogingen van Corryn en Kyeremateng werden afgeblokt.

OFI zorgde nauwelijks voor dreiging. Een afstandsschot leek nog voor gevaar te kunnen zorgen, maar uiteindelijk moest doelman Deman niet ingrijpen. Vlak voor het eindsignaal kreeg Kyeremateng nog de kans om vanop de penaltystip de score te doen oplopen, maar zijn schot ging over. Eindstand: 0-3.