Go back

KSK BEVEREN EN YB BEVEREN VANGEN BOT BIJ HET BAS

Tekst: Valy Van de Merlen - Foto: Jean Bonjean en Geert Franquet

De fusieplannen van KSK Beveren en Yellow Blue Beveren, waarbij YB zou intreden in de VZW KSK Beveren met als enig doel opnieuw een herenploeg op te starten onder het stamnummer 2300 gaan niet door.

Zij dienden hiervoor een aanvraag in bij de KBVB. Aangezien er tussen Waasland-Beveren en KSK Beveren in 2011 contractuele afspraken werden gemaakt omtrent de VZW KSK Beveren en het stamnummer 2300, wou de KBVB niet over deze aanvraag beslissen. Op het ogenblik dat Waasland-Beveren in kennis werd gesteld van deze fusieaanvraag, heeft zij dan ook de betreffende overeenkomst overgemaakt aan de KBVB.

Om reden dat de KBVB haar beslissing uitstelde, tekenden zowel KSK Beveren als Yellow Blue beroep aan bij het Belgisch Arbitragetribunaal voor de Sport (BAS), teneinde de fusie alsnog te laten goedkeuren.

Waasland-Beveren is in deze procedure vrijwillig tussengekomen en heeft haar bezwaar tegen deze fusie kenbaar gemaakt door opnieuw te verwijzen naar de bestaande overeenkomsten.

Bij beslissing van 13 juni 2019 heeft het BAS het hoger beroep van KSK Beveren en Yellow Blue ongegrond verklaard, hetgeen voor gevolg heeft dat de fusie tussen beiden vooralsnog niet wordt goedgekeurd door de KBVB.