JONGE LEEUWEN GEVEN HET GOEDE VOORBEELD EN WINNEN DERBY OVERTUIGEND MET 4-1

Tekst: Bart Selleslags - Foto: Geoffrey Auret

Onze Jonge Leeuwen speelden op vrijdagavond (27/09) voor een talrijk opgekomen publiek de derby tegen Lokeren-Temse. In de eerste helft klom geel-blauw op voorsprong via Imarenakhue. Na rust werd het nog even spannend, maar uiteindelijk wonnen onze youngsters de derby overtuigend met 4-1.

De eerste helft kende een evenwichtige start van de wedstrijd. Zowel onze Jonge Leeuwen als de bezoekers trachtten in de opbouw hun balbezit te verzorgen, maar het middenveldspel kenden te weinig juiste diepgang voor grote doelkansen. Op het halfuur leidde balverlies van Lokeren het openingsdoelpunt in. Imarenakhue knalde de bal, nadat hij zelf de bal gerecupereerd had, hoog in doel.

Bij de start van de tweede helft dreigden onze Jonge Leeuwen met meer diepgang, waardoor al snel een tweede doelpunt volgde. Imarenakhue bediende de infiltrerende Beck, die de bal naast de bezoekende doelman plaatste: 2-0. De bezoekers lieten zich echter niet uit het veld slaan en probeerden hun kansen te grijpen. Een ongelukkige tussenkomst in het strafschopgebied leidde tot een penalty voor Lokeren, die door Arens werd verzilverd. De wedstrijd werd open en kreeg meer het karakter van een spannende derby. Na een vrije trap kopte Ofosuhene de bal door naar de goed gevolgde Willems, die staalhard raak schoot in het dak van het doel. De overwinning leek binnen handbereik voor onze Jonge Leeuwen, maar Lokeren gaf zich nog niet gewonnen. De eindstand werd uiteindelijk bepaald door een fraaie collectieve aanval, waarbij een sublieme één-twee tussen Capa en Verhulst door die laatste werd afgerond: 4-1.

Coach Bart Selleslags: “Onze jongens waren er op voorhand op gebrand om de derby te winnen. De wedstrijd kende technisch gezien geen hoogstaand niveau, maar zoals het in een derby past was er wel veel bereidheid langs beide kanten om een resultaat te halen. We kenden onze efficiënte momenten in de wedstrijd met doelpunten van een goede kwaliteit. Opnieuw was dit een collectieve prestatie waarin de invallers hun steentje hebben bijgedragen tot het eindresultaat. De groepsviering na de wedstrijd was een verdiende beloning voor dit team.”