MOUSTAPHA KNALT SKB IN SLOTSECONDEN VOORBIJ JONG GENK

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Twee keer kwam geel-blauw vanmiddag op voorsprong, twee keer knokten de bezoekers zich opnieuw op gelijke hoogte. Een ultieme poging van invaller Moustapha besliste uiteindelijk de partij. Eindstand: 3-2.

SKB begon vanmiddag verschroeiend aan de match. Na eerdere aanvalspogingen schilderde Dicke de bal in de zevende minuut perfect voor doel. Michiwaki, voor het eerst in de basis, verlengde het leer perfect met het hoofd: 1-0.

Niet veel later kon geel-blauw ei zo na de score verdubbelen, maar Dicke kraakte zijn schot. Zijn poging strandde, mede dankzij een arm van doelman Vliegen, tegen de paal.

Na twintig minuten voetballen stak Jong Genk een eerste keer de neus aan het venster. Nuozzi kon met het hoofd niet besluiten. Niet veel later hingen de bordjes wel plots opnieuw in evenwicht. Martens leverde een knappe voorzet af, Mirisola had maar in te duwen: 1-1. De wedstrijd kon opnieuw beginnen.

Jong Genk had duidelijk vertrouwen getankt. Akpan trof in de volley het doelkader en Reus moest met een zweefduik alles uit de kast halen om Nuozzi het scoren te beletten. Niet veel later moest onze goalie zich nogmaals breed maken om Mirisola af te stoppen.

Aan de overzijde kwam ook geel-blauw nog eens gevaarlijk opzetten. Servais duwde een voorzet van Limbombe nipt naast. In het absolute slot van de eerst helft kreeg Akpan nogmaals de kans om de bezoekers op voorsprong te koppen, maar de centrale middenvelder kreeg zijn kopbal niet gekadreerd. Ruststand: 1-1.

SKB begon prima aan de tweede helft. Na een knappe uithaal van de bedrijvige Akpan, counterde geel-blauw snedig. Een lang uitgesponnen een-tweetje tussen Limbombe en Servais resulteerde in een nieuwe voorsprong: 2-1.

Geel-blauw drukte door, maar Servais en Kerrigan konden niet besluiten. Ook een kopbal van Khatir zorgde niet voor de verdiende 3-1-voorsprong.

Op het uur leek Jong Genk de gelijkmaker te zullen maken, maar Reus pakte uit met een weergaloze redding.

Toch bleven de bezoekers op zoek gaan naar het doelpunt en zeven minuten voor tijd lukte Genk in haar opzet. Touré kreeg de bal bij een hoekschop plots voor de voeten en miste niet. 2-2, een opdoffer voor geel-blauw.

In een spannende slotfase bleven de troepen van coach Reedijk geloven in een nieuwe driepunter. Invaller Moustapha pakte in de slotseconden uit met een geweldige actie en knalde de 3-2 voorbij Vliegen in doel. De Freethiel in lichterlaaie!

Vrijdag (20/09) wacht geel-blauw een nieuwe thuiswedstrijd. Seraing is dan de tegenstander. Tickets zijn nu reeds beschikbaar via skb.roboticket.com. Ook abonnementen kunnen nog steeds aangeschaft worden.