JONGE LEEUWEN WINNEN ZEER OVERTUIGEND VAN RFC LUIK

Tekst: Bart Selleslags - Foto: Gilles Van der Coelden

Op vraag van tegenstander RFC Luik vond de wedstrijd van de achtste speeldag al op donderdagavond (17/10) plaats. Onze Jonge Leeuwen trokken de lijn van de afgelopen weken gewoon door. Geel-blauw won bijzonder overtuigend met 6-1.

We startten de wedstrijd met het opeisen van balbezit zonder direct groot doelgevaar te creëren. Na vijf minuten spelen zorgde een neusblessure bij S’Jongers ervoor dat we enkele minuten in een minderheidssituatie dienden te voetballen. De bezoekers konden hiervan bijna profiteren met een eerste doelkans van de wedstrijd. Het verdere verloop was evenwichtig, maar onze Jonge Leeuwen zorgden voor het meeste gevaar, vooral via enkele stilstaande fases. Na een half uur spelen wist de bezoekende doelman nog net een geplaatst afstandsschot van De Weerdt te keren, maar een alert reagerende Zaman tikte de bal alsnog binnen. Enkele minuten later verdubbelde De Weerdt de score door een mooie assist van Moustapha beheerst af te ronden. Ruststand: 2-0.

De tweede helft begon onmiddellijk met een zeer grote doelkans, maar Zaman miste. Het was louter uitstel, want Ertürk zette hoog druk op de doelman en scoorde de 3-0. Op hoekschop was er een attente Ofosuhene die de bal voor de neus van de bezoekende doelman binnentikte. Door ons overwicht bleven de doelkansen elkaar opvolgen. Beck maakte een heel mooi doelpunt door de bal fraai in de bovenhoek van het doel te trappen. De honger naar meer bleef bij onze jongens aanwezig. Ook Willems kwam op het uur op hoekschop tot scoren. Na dit doelpunt werd er langs beide kanten gewisseld. Ondanks de ruime achterstand bleven de bezoekers naar voor voetballen. Bij een hoekschop kon Di Prima de eerredder scoren. Onze Jonge Leeuwen voetbalden nog enkele zeer mooie doelkansen bij elkaar, maar Verhulst kon tot twee keer toe niet besluiten op aangeven van Struylaart. Zo eindigde de partij op een 6-1-overwinning.

Coach Bart Selleslags:
“Het begin van de wedstrijd had ons niet doen vermoeden dat we zulke ruime overwinning zouden halen. Ondanks de voorsprong van twee doelpunten bij rust, maakten we vooral in het eerste kwartier van de tweede helft het verschil door maar liefst vier keer te scoren. We behaalden deze overwinning tegen een goede fysieke tegenstrever die reeds enkele mooie overwinningen in deze competitie behaalde.  De boodschap blijft voor onze jongens om met de juiste focus te blijven doorwerken aan hun individuele ontwikkeling, evenals het in stand houden van de huidige teamgeest.”