Go back

SK BEVEREN – LOKEREN-TEMSE (05/10): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Morgen is het eindelijk zover: de derby van het Waasland! Om 16.00 uur fluit scheidsrechter Massimiliano Ledda de partij op gang. Samen met zijn assistenten Kevin Dhondt en Kristof Borms zal hij de match in goede banen leiden. Jasper Vitse is de vierde official van dienst.

VOORBESCHOUWING

Bijna zes jaar hebben we moeten wachten op een nieuwe editie van de derby der derby’s. Elke SKB-fan hoopt vurig op een herhaling van de laatste ontmoeting. Op 22 december 2018 trok geel-blauw toen thuis aan het langste eind. Nana Ampomah scoorde met het hoofd, centrumspits Francesco Forte duwde een strafschop feilloos voorbij Ortwin De Wolf.

Of het dit keer opnieuw zo zal lopen, weten we morgen rond kwart voor zes. Zoals kapitein Laurent Jans in de pers al aangaf, is het bijzonder moeilijk te voorspellen wie morgen aan het langste eind zal trekken. Lokeren-Temse kende een moeizame terugkeer naar de Challenger Pro League, maar pakte vorige week wel een knap punt tegen KMSK Deinze. In het slot van de partij kreeg Vervaque zelfs dé kans om de tricolores een eerste driepunter te bezorgen. Twee weken eerder sprokkelde de fusieploeg ook al een punt tegen Patro Eisden. De buren lijken dus stilaan in een positieve flow te zitten.

Voor SKB was het afgelopen week even slikken. Tegen Club NXT incasseerden onze Leeuwen een eerste nederlaag. Na twee overwinningen en drie gelijke spelen keerde geel-blauw voor het eerst dit seizoen zonder punten huiswaarts. Het wordt uitkijken of onze Leeuwen in staat zijn hun rug te rechten en erin slagen om opnieuw aan te knopen met een zege. Onze fanatieke thuisaanhang zal hen hier zonder twijfel maximaal bij steunen!

PRAKTISCHE INFO

Alle praktische info in verband met deze partij kan je op DEZE pagina raadplegen. We raden iedereen aan ruim op tijd af te zakken naar het Freethielstadion!

Vermijd extra wachtrijen, laad je consumptiekaart online op:

SELECTIE

Maxim Deman is hersteld van ziekte en keert terug in de selectie. Voor Liam Kerrigan komt de partij van morgen nog te vroeg.

Coach Marink Reedijk rekent in de Wase derby op onderstaande 21 Leeuwen.