JONGE LEEUWEN WINNEN OVERTUIGEND VAN LIERSE

Tekst: Bart Selleslags - Foto: Geoffrey Auret

Op speeldag 2 namen onze Jonge Leeuwen het in een thuiswedstrijd op tegen Lierse. Bij de rust was de stand 2-0 na doelpunten van De Weerdt en Zaman. Na rust lukten de bezoekers de aansluitingstreffer, maar nadien namen onze youngsters de match volledig in handen. Geel-blauw scoorde nog drie keer. Eindstand: 5-1.

Onze Jonge Leeuwen speelden hun tweede competitiewedstrijd op eigen terrein tegen SK Lierse. Het wedstrijdbegin kende iets meer dreigende acties van de bezoekende ploeg. Toch werd het openingsdoelpunt aan de overkant gescoord waarbij  op aangeven van Struylaart onze spits Imarenakhue foutief afgestopt werd in het strafschopgebied. De Weerdt zette vanop de stip de 1-0 op het scorebord. Onze Jonge Leeuwen legden vervolgens een paar goede combinaties op de mat. Bij één van deze snelle acties zorgde Beck voor een pasklare assist die door Zaman tegen de touwen getrapt werd. Ruststand: 2-0.

In het begin van de tweede helft werd een minder scherp verdedigend moment van onze Jonge Leeuwen afgestraft. De aansluitingstreffer van de bezoekers was een feit. Toch waren onze jongens hierdoor niet van slag en het was De Weerdt die na een individuele actie opnieuw scoorde. We controleerden de wedstrijd waarbij zowel Capa na een dribbelactie alsook de ingevallen Van Rumst op assist van Erkelens de einduitslag op 5-1 zette. Een mooie eerste thuisoverwinning van onze Jonge Leeuwen met een handvol doelpunten.

Assistent-coach Laurence Tronckoe:
“Onze jongens hebben op een mature wijze de bovenhand genomen gedurende de wedstrijd. Ze hebben zich beloond voor het geleverde werk van de voorbije weken. Een mooie prestatie die de basis legt om er wekelijks opnieuw vol voor te gaan. Ik heb zelf als nieuwe assistent-coach alleszins genoten van deze overwinning in de eerste thuiswedstrijd.”