Go back

JONGE LEEUWEN KLOPPEN DEINZE MET 0-2

Tekst: Bart Selleslags - Foto: Geoffrey Auret

Onze Jonge Leeuwen speelden hun tweede uitwedstrijd tegen SK Deinze in het Stade Du Canonnier te Moeskroen dat als thuishaven dienst doet voor U21 van Deinze. De match eindigde op 0-2.

Beide ploegen begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd. In het begin van de wedstrijd zorgde de thuisploeg voor het meeste doelgevaar. Een foutief afgestopte aanval leidde tot een strafschop, maar doelman Wauters redde ons van een vroege achterstand. Aan de overkant creëerden we twee goede kopbalkansen voor Maes en De Weerdt, maar de thuisdoelman bracht eveneens redding. De aanvalspoging gingen goed over en weer waarbij beide doelmannen zich secuur opstelden. Dé kans voor rust was voor Maes die een snelle voorzet onvoldoende kon afdrukken richting doel. Ruststand: 0-0.

Na de rustpauze opende de thuisploeg met een open doelkans, maar deze niet verzilverd worden. Het antwoord van onze Jonge Leeuwen volgde met een open doelkans voor De Weerdt, maar zijn afwerking was niet krachtig genoeg om de doelman te verslaan. In een onderling luchtduel liep Struylaart een hoofdblessure op en diende vervangen te worden door Zaman. Ertürk zag vervolgens na een individuele actie zijn doelschot maar nipt over gaan. De ingevallen Imarenakhue leidde kort na zijn invalbeurt de openingstreffer in. Zijn voorzet werd afgeblokt door een hand. Strafschop was het logische gevolg. Imarenakhue zette de penalty zelf om: 0-1. Deze voorsprong werd snel daarna verdubbeld door diezelfde Imarenakhue. Na een mooi uitgespeelde collectieve aanval dribbelde hij beheerst voorbij de doelman. Vervolgens zag de thuisploeg een thuisaanvaller met een tweede gele kaart uitgesloten worden. Het einde van de wedstrijd kende een kat- en muisspel waarbij de kans op een grotere voorsprong niet benut werd. Deinze liet het, ondanks het numerieke ondertal, niet na te blijven zoeken naar de aansluitingstreffer. Die viel niet. Eindstand: 0-2.

Coach Bart Selleslags:
“Ik zag een fysieke wedstrijd met vele aanvallende loopacties op een groot veld met prima grasmat. Zo werd het een aangenaam kijkstuk voor de aanwezige toeschouwers met doelkansen voor beide ploegen. Een efficiëntere tweede helft voor onze jongens maakte dat we de overwinning behaalden. Het belang van invallers werd onderstreept naar het einde van de wedstrijd. Ik ben dan ook blij met de collectieve prestatie van mijn team.”

Opstelling Jonge Leeuwen:
Wauters, S’Jongers (80’ Zegnoun), Willems, Beck, Rietdijk, Ofosuhene, De Weerdt (80’ Verhulst), Capa, Maes (68’ Stassin), Struylaart (63’ Zaman), Ertürk (66’ Imarenakhue).

Scoreverloop:
74′ 0-1 Imarenakhue
77′ 0-2 Imarenakhue