SKB RONDE VERDER IN CROKY CUP NA ZENUWSLOPENDE PARTIJ TEGEN DESSEL

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

SKB mag zich opmaken voor een nieuwe wedstrijd in het bekertornooi. Dessel verweerde zich meer dan kranig, maar moest zich uiteindelijk toch na verlengingen gewonnen geven. Voor geel-blauw scoorden Limbombe, Michiwaki en Geusens. Eindstand: 2-3

De wedstrijd was nog maar goed op gang gefloten of Dessel trok al meteen naar voren. Trari toonde zijn dribbelkunsten en haalde goed uit, Reus duwde in hoekschop. Niet veel later blokte Khatir een schot van de bedrijvige Bentayeb goed af.

Uitstel van executie, want amper één minuut later schoot Geukens de 1-0 overhoeks binnen. SKB meteen op achtervolgen aangewezen. Toch was het de thuisploeg die voor dreiging bleef zorgen. Vandersmissen en Bentayeb moesten afgestopt worden.

Halfweg de eerste helft stak geel-blauw eindelijk eens de neus aan het venster. Een goede actie van Limbombe kende geen vervolg. Ondertussen bleven Vandersmissen en Bentayeb voortdurend voor gevaar zorgen. Op het halfuur duwde die laatste de bal tegen de touwen, maar dit gebeurde duidelijk vanuit buitenspel. Geen dubbele voorsprong voor Dessel.

Onze Leeuwen hadden het niet makkelijk en kwamen niet verder dan enkele schuchtere pogingen. Ruststand: 1-0.

Na de pauze trok geel-blauw meteen richting het doel van doelman Smeyers. Deze aanvallende intenties leidden tot een strafschop, nadat Limbombe in de zestienmeter werd gehaakt. De aanvaller ging zelf achter de bal staan en duwde de 1-1 vanop de stip tegen de touwen.

Onze Leeuwen duwden door, maar toch viel het doelpunt aan de overzijde. Nadat Bentayeb in een eerdere fase een poging had zien uiteenspatten op de dwarsligger, lukte het op het uur dan toch. De vinnige aanvaller kapte knap naar binnen en duwde de bal in de verste hoek: 2-1, opnieuw achtervolgen.

SKB trok naar voor, enkele goede voorzetten kenden geen vervolg. Tot tien minuten voor tijd Coopman de bal perfect op het hoofd van de ingevallen Michiwaki schilderde. De Japanner kopte op zijn beurt krachtig overhoeks binnen: 2-2. Verlengingen, al kwam de thuisploeg tot twee keer toe nog dicht bij de 3-2. Telkens kon Kerrigan in extremis wegwerken.

In zenuwslopende verlengingen klom geel-blauw na een schitterende actie van Geusens voor het eerst in de partij op voorsprong. Invaller Sposito knalde in het absolute slot nogmaals voor Dessel op de lat. Eindstand: 2-3, geel-blauw een ronde verder in de beker.

Opstelling SKB:
Reus, Dicke (59’ Geusens), Kerrigan (116’ Filipovic), Servais, Ola-Adebomi (76’ Michiwaki), Limbombe, Khatir, Wuytens, Dewaele, Moustapha (59’ Coopman), Corryn

Scoreverloop:
10′ 1-0 Geukens
50′ 1-1 Limbombe (pen.)
61′ 2-1 Bentayeb
80′ 2-2 Michiwaki
96′ 2-3 Geusens