STERK RSCA BESLIST SEASON KICK-OFF NA RUST

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Geoffrey Auret

SKB nam het vanmiddag in het Freethielstadion tijdens de Season Kick-Off op tegen RSC Anderlecht. In de eerste helft had Servais tot twee keer toe de 1-0 aan de voet, maar het doelpunt viel niet. Na rust lieten de bezoekers de kansen niet liggen. Arnstad (2x),  Angulo en Vazquez waren de doelpuntenmakers. Eindstand: 0-4.

Nadat de thuisploeg in de openingsfase enkele schuchtere pogingen bij elkaar had gevoetbald, kwam Anderlecht na een goed kwartier opzetten. Reus reageerde gevat op een afgeweken schot en een kopbal van Vazquez. Patris devieerde in het zijnet, Decorte knalde tegen de lat.

Na de drankpauze trok SKB onder impuls van nieuwkomer Ola-Adebomi opnieuw naar voor. Geusens pakte uit met een fraaie krul, zijn poging vloog zo’n meter over. Op het halfuur had Servais de 1-0 aan de voet, maar de aanvaller wachtte te lang om uit te halen. Ook in de herneming kon Ola-Adebomi niet besluiten.

Tien minuten voor de rust kreeg Servais een tweede keer de kans om onze Leeuwen op voorsprong de schieten, maar Kikkenborg pakte uit met een knappe voetreflex. Aan de overzijde kende Reus geen problemen met een uithaal van Diawara. Rust: 0-0.

Na de koffie trokken de bezoekers meteen naar voor. Nadat Reus eerst prima ingreep bij een poging van Diawara kon Arnstad niet veel later toch de 0-1 tegen de touwen koppen.

De bezoekers hadden de smaak te pakken en duwden door. Amper vier minuten later vond Arnstad opnieuw de weg naar doel. Met een heerlijke krul zette hij de 0-2 op het bord.

SKB was onder de indruk, Anderlecht bleef komen. Gelukkig kon geel-blauw rekenen op een sterk keepende Reus die meermaals gevat ingreep.

Toch liep de score nog verder op: Angulo duwde een scherpe voorzet beheerst in doel en ook Vazquez deed de netten nog trillen. Eindstand: 0-4.