Go back

RFC LUIK – SK BEVEREN (31/08): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Morgen (31/08) trekken onze Leeuwen naar de ‘Vurige Stede’ om het op het lokale kunstgras op te nemen tegen RFC Luik. Om 20.00 uur fluit scheidsrechter Michiel Allaerts de partij in het Stade de Rocourt op gang. Hij zal worden bijgestaan door de heren Bryan Bijnens en Maarten Toeback. Ruben Calluy is de vierde official van dienst.

VOORBESCHOUWING

Onze Leeuwen zijn prima aan het nieuwe seizoen begonnen. Na de overwinning tegen Lommel op de openingsspeeldag sleepte geel-blauw na een prima partij Am Kehrweg een puntendeling uit de brand.

RFC Luik kende een moeilijke start. Het leed op speeldag 1 een 0-3-nederlaag tegen Eupen, vorig weekend bleek ook Jong Genk een maat te groot. Nadat Luik op voorsprong kwam via Atteri, bogen de Genkenaren de match na rust helemaal om. Jong Genk won de partij uiteindelijk met 4-1.

Toch mag de tegenstander van morgen geenszins onderschat worden. Vorig seizoen moest SKB immers twee keer het onderspit delven. In de heenronde verloor geel-blauw op eigen veld met 1-2, maar vooral de zware 5-1-nederlaag in de terugronde ligt bij velen nog steeds zwaar op de maag. Bovendien is een gewond dier vaak het gevaarlijkst!

PRAKTISCHE INFO

Voor deze wedstrijd geldt een verplichte buscombiregeling. De loketten zullen ter plaatse gesloten zijn.

SELECTIE

Voor de wedstrijd van de tweede speeldag selecteerde T1 Marink Reedijk onderstaande 22 namen. Nieuwkomer Finn Dicke werd meteen opgenomen in de selectie.