Go back

MLSO VERLENGT SPONSOROVEREENKOMST MET SK BEVEREN VOOR SEIZOEN 2024-2025

Foto's: Geoffrey Auret

Met Maatschappij Linkerscheldeoever verlengt opnieuw een belangrijke partner van SK Beveren haar sponsorovereenkomst voor het seizoen 2024-2025.

MLSO staat sinds 1982 in voor het beheer en grondbeleid van de Waaslandhaven. Op de linkeroever van de Schelde heeft de haven een totale oppervlakte van 4.683 hectare, waarvan meer dan de helft wordt uitgebaat als bedrijventerrein.

De Waaslandhaven is een belangrijke economische motor voor de regio en telt meer dan 22.000 directe werknemers in voltijds dienstverband. Wanneer ook de indirecte tewerkstelling via onderaannemers wordt meegerekend, biedt de haven op de linkeroever werk aan maar liefst 48.000 mensen.

Via grondbeleid, industrialisatiebeleid en subregionaal beleid werkt MLSO samen met haar partners aan duurzame ruimtelijke en economische ontwikkeling in het havengebied.

MLSO zet zich in voor het stimuleren van welvaart én welzijn, waarbij steeds gestreefd wordt naar een zorgvuldige balans tussen de belangen van de haven en de omgeving.

Met het verderzetten van de samenwerking onderstrepen MLSO en SK Beveren hun gedeelde focus op lokale verankering, hun engagement richting de gemeenschap en hun gezamenlijk streven naar een duurzame toekomst.

Bart Foubert, CEO SK Beveren:
“Als voetbalclub en organisatie streven we ernaar meer te zijn dan alleen een eerste elftal in het profvoetbal. We willen een veilige haven zijn waar mensen samenkomen in verbondenheid en onze maatschappelijke rol binnen de gemeenschap met volle overtuiging vervullen. Daarom zijn we zeer blij ons partnerschap met MLSO te kunnen hernieuwen. Deze samenwerking is van onschatbare waarde voor SK Beveren, niet alleen omdat MLSO een belangrijke economische motor is in onze regio, maar ook vanwege hun diepe betrokkenheid bij sociale projecten die een verschil maken in het leven van velen. De organisatie van de Jobbeurs op de Freethiel en het engagement van MLSO voor onze G-ploeg en het Younited-team zijn prachtige voorbeelden van hoe we samen werken aan een sterkere, inclusieve gemeenschap.”

Peter Van de Putte, Directeur Maatschappij Linkerscheldeoever:
“Vorig jaar werd meer dan 107 miljoen ton aan goederen via de Waaslandhaven vervoerd, en in de afgelopen 10 jaar is de tewerkstelling in de haven met maar liefst 42% toegenomen. Deze cijfers benadrukken de cruciale rol van de Waaslandhaven als economische motor voor onze regio. Bij MLSO is het onze voortdurende missie om welvaart te creëren, met respect voor onze omgeving. We blijven ons inzetten voor duurzame ontwikkeling, waarbij we steeds het evenwicht zoeken tussen economische vooruitgang en zorg voor natuur, milieu en mensen. Met onze samenwerking met SK Beveren willen we een positieve bijdrage leveren aan het leven van mensen in onze gemeenschap. Projecten als het G-team en het Younited-team zijn concrete voorbeelden van hoe we samen met de club een verschil maken.”