Go back

JONGE LEEUWEN STARTEN SEIZOEN MET GELIJKSPEL TEGEN UNION

Tekst: Bart Selleslags - Foto: Gilles Van der Coelden

Ook onze Jonge Leeuwen zijn aan het nieuwe seizoen begonnen. Afgelopen vrijdag namen ze het in hun eerste competitiewedstrijd op tegen Royale Union Saint-Gilloise. De wedstrijd eindigde op een 1-1-gelijkspel. Beide doelpunten vielen in de tweede helft.

De wedstrijd kende een evenwichtige start met snel en fysiek voetbal op het kleine kunstgrasveld van de thuisploeg. Beide ploegen zorgden elk op hun beurt voor doelgevaar met een klein overwicht voor onze Jonge Leeuwen die mits iets meer efficiëntie in de laatste pass op voorsprong hadden kunnen komen. In een hard duel bleek Rietdijk te gehavend uit de strijd te komen om opnieuw aan de tweede helft te kunnen beginnen.

Na de rust leidde een onnodig balverlies de openingstreffer van de thuisploeg in. Even waren onze jongens van slag door dit doelpunt, maar nadien namen ze opnieuw initiatief en gingen ze op zoek naar de gelijkmaker. Op vrije trap kon Imarenakhue na 60 minuten de bordjes op gelijke hoogte brengen. Vanaf dat moment kwamen er verschillende aanvalsgolven van onze Jonge Leeuwen met enkele doelrijpe kansen voor onze aanvallers, maar de thuisdoelman stond heel secuur in doel. Ondanks dit overwicht was het opletten voor de tegenaanval van Union, maar doelpunten werden er niet meer gescoord.

Coach Bart Selleslags:
“We hadden een dubbel gevoel bij de uitslag, want het tegendoelpunt werd te makkelijk weggegeven en op basis van de doelkansen konden we aanspraak maken op de overwinning. Anderzijds was er tevredenheid over de wijze waarop onze jongens een disciplinaire en dynamische wedstrijd speelden. Daags nadien namen de jongens die minder of niet gespeeld hadden tegen Union, aangevuld met U18-spelers evenzeer een positieve oefenwedstrijd tegen RSCA U18. Ondanks een 0-1-verlies vielen er meerdere goede momenten te noteren.”

Opstelling SK Beveren tegen Union:
Wauters, Stassin, Willems, Beck, Rietdijk (46’ Ofosuhene), De Weerdt (85’ Verhulst), Capa, Imarenakhue, Zaman, Struylaart, S’Jongers (62’ Jaoui)

Scoreverloop:
50′ 1-0
61′ 0-1 Imarenakhue

Opstelling SK Beveren tegen RSCA:
Nkoranigwa, Van Kerscschaever, Ofosuhene, Erkelens (70’ Leybaert), Moenaert, Westerlinck, Van Rumst (75’ Bouchrafat), Lu (45’ Boeykens), Verhulst (75’ Roels), Zegnoun, Jaoui (46’ Achab)