SKB EN RODA HOUDEN ELKAAR IN EXTRA OEFENDUEL IN BEDWANG

Tekst: Maarten Van Mieghem

SKB nam van het vanmiddag in een extra oefenduel achter gesloten deuren op tegen Roda JC. De wedstrijd in het Parkstadstadion eindigde zoals hij begonnen was.

Voor rust zorgden vooral onze Leeuwen voor dreiging. Een schot van Geusens eindigde in de handen van de doelman, een poging van Servais ging naast. Tien minuten voor de rust kreeg Coopman, op aangeven van Servais, dé kans om de score te openen, maar zijn inzet was te centraal geplaatst. Vlak voor rust kwam de thuisploeg plots scherp opzetten. Reus moest alles uit de kast halen om de 1-0 te verhinderen.

Net als in de eerste helft vielen er ook in de tweede helft niet al te veel kansen te noteren. Na tien minuten voetballen werd een doelpunt van Ertürk afgekeurd wegens zeer nipt buitenspel. Roda dreigde met een lage schuiver, maar Reus liet zich niet verrassen. Een vrije schietkans voor Dewaele werd afgeblokt. In het slotkwartier kwam geel-blauw nog tot twee keer toe dicht bij een doelpunt. Dewaele kreeg zijn hoofd niet goed tegen een voorzet van Khatir. Servais werkte niet krachtig genoeg af na een fraaie combinatie doorheen het midden. Eindstand: 0-0.