SKB KLOPT LOMMEL OP OPENINGSSPEELDAG

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Belga Image & Brent Jolie

Onze Leeuwen zijn goed aan de competitie begonnen! Geusens voor en Limbombe na rust brachten geel-blauw op een dubbele voorsprong. Schoofs kon nog tegenprikken voor de bezoekers, maar verder kwam Lommel niet. Eindstand: 2-1.

Lommel nam de openingsfase voor haar rekening, maar geel-blauw dreigde als eerste. Een uithaal met links van Geusens werd door Pieklak uit doel geranseld. Op een lage schuiver van Schoofs na zorgde Lommel in het openingskwartier nauwelijks voor doelgevaar.

Na 21 minuten voetballen kreeg Geusens plots heel wat ruimte. De middenvelder aarzelde geen seconde en haalde krachtig uit: 1-0, geel-blauw op voorsprong!

Servais, geïnspireerd door het doelpunt van Geusens, probeerde het eveneens met een afstandsschot, maar de bal week ongelukkig af op de rug van Ola-Adebomi.

Niet veel later reageerde Lommel via de vinnige Salah, zijn schot vloog naast. Een nieuwe poging van Servais vlak voor rust was hetzelfde lot beschoren. Ruststand: 1-0.

SKB kwam na de break bijzonder snedig uit de kleedkamer en al snel kon de voorsprong verdubbeld worden. Na een fraai een-tweetje met Dewaele knalde Limbombe het leer staalhard in doel: 2-0, de Freethiel in lichterlaaie!

Na dit tweede doelpunt lag de focus bij SKB op een secure organisatie. Er werd amper wat weggegeven. Met nog twintig minuten op de klok stak Lommel dan toch eens de neus aan het venster. Titi besloot voorlangs.

Geel-blauw counterde meteen tegen. Limbombe was niet egoïstisch en legde het leer panklaar voor de aanstormde Ola-Adebomi, maar een bezoekende verdediger gooide lijf en leden voor de bal en slaagde erin de bal in hoekschop te deviëren.

Met nog twaalf minuten op de klok voerde Lommel de druk op. Nadat Reus eerst nog een harde knal van Santos uit zijn doel wist te ranselen, moest hij zich niet veel later toch gewonnen geven op een inzet van Schoofs: 2-1.

Onze Leeuwen waren niet van slag en voetbalden de partij professioneel uit. De beste kansen waren in het slot zelfs nog voor een hard werkende Ola-Adebomi, maar scoren lukte niet meer. Eindstand: 2-1.

Zo pakken onze Leeuwen op de openingsspeeldag een bijzonder deugddoende driepunter. Volgende week wacht met Eupen opnieuw een pittige tegenstander. De wedstrijd vindt plaats op vrijdag 23 augustus om 20.00 uur. Voor deze match geldt een verplichte buscombiregeling. Meer info kan je terugvinden op DEZE pagina.