SKB KNOKT ZICH NAAR PUNT TEGEN LUIK

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Onze Leeuwen hebben zich vanavond in hun match tegen RFC Luik naar een punt geknokt. Geel-blauw werkte de laatste 25 minuten van de partij af met een man minder, nadat Geusens een tweede gele kaart had gekregen. Na een avond vol strijd eindigde de wedstrijd met een brilscore.

SKB schoot vanavond meteen goed uit de startblokken. Jans vond Ola-Adebomi voor doel, Debaty kon met veel moeite de bal uit zijn doel ranselen. Op het kwartier stak de thuisploeg een eerste keer de neus aan het venster. Atteri kon tot twee keer toe uithalen, maar beide pogingen eindigden buiten het doelkader.

Luik nam de partij meer en meer in handen, maar een echt grote kans, op een knap afstandsschot na, leverde dat niet op. SKB probeerde het evenwicht in de partij te herstellen, maar het kwam niet verder dan wilde pogingen van Geusens en Servais.

In de slotfase van de eerste helft kregen beide teams nog elk een kans. Coopman werd afgeblokt, een uithaal van Merlen vloog over. Ruststand: 0-0.

Na de pauze ging de thuisploeg nadrukkelijk op zoek naar het doelpunt. Toch was het lang wachten op een echt grote kans. Na zo’n twintig minuten voetballen kwam Atteri bijzonder dicht bij de openingstreffer, maar zijn knal spatte uiteen op de dwarsligger.

Niet veel later moest geel-blauw plots met een man minder verder. Geusens ontving zijn tweede gele kaart van de avond na een schijnbaar normaal duel. Met nog 25 minuten op de klok wisten de overige tien Leeuwen wat hen te wachten stond: de boel zo goed mogelijk proberen dichtgooien en op karakter een punt uit de brand slepen.

Met een groot strijdershart werd geknokt voor elke morzel kunstgras. In het slot zorgde Limbombe bovendien nog meermaals voor dreiging. Bij een van deze fases leek er een strafschopfout op hem te worden gemaakt, maar scheidsrechter Allaerts wees niet naar de stip.

In de daaropvolgende fase kroop SKB uiteindelijk nog door het oog van de naald. Twee keer het doelhout en een schitterende parade van Reus verhinderden een doelpunt en de daarbij horende overwinning voor de thuisploeg. Na een pittige strijd eindigde de wedstrijd zoals hij begonnen was.

Volgende week staat er geen competitievoetbal, maar bekervoetbal op het programma. Op zaterdag 7 september wacht om 19.30 uur een confrontatie met KFC Dessel Sport. Alle info over deze partij kan je HIER terugvinden.