SKB PAKT VERDIEND PUNT IN EUPEN

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Na Lommel wachtte op de tweede speeldag opnieuw een taaie klant voor onze Leeuwen. Geel-blauw klom na doelpunten van Khatir en Servais twee keer op voorsprong. Eupen knokte zich evenveel maal opnieuw op gelijke hoogte. Eindstand: 2-2.

De eerste dreiging in de partij kwam van onze Leeuwen. Servais plaatste een vrije trap over. Niet veel later vond Ola-Adebomi, na goed doorzetten, Limbombe voor doel. De flankaanvaller leek de score te zullen openen, maar Van Genechten gooide zich nog in de baan van het schot.

Bij de daaropvolgende hoekschop was het wel raak. Servais vond Khatir centraal voor doel, de Marokkaanse verdediger kopte krachtig binnen: 0-1. Het Beverse feestje was echter van bijzonder korte duur, want bij de eerste tegenprik duwde Emond de 1-1 meteen tegen de touwen.

Halfweg de eerste helft moest Reus uitpakken met een prima redding op een schot van Charles-Cook, in de herneming duwde Bitumazala het leer in het zijnet. SKB reageerde twee keer via Limbombe, Renner kende geen problemen met zijn lage schuiver. Een rechtstreekse vrije trap eindigde in het zijnet.

Met nog tien minuten op de klok wisselde Ola-Adebomi knap van flank. Via Limbombe belandde het leer bij Servais. De Namenaar aarzelde niet en krulde zijn eerste van het seizoen fraai in doel: 1-2, SKB opnieuw op voorsprong.

Zowel geel-blauw als Eupen zorgden nog voor dreiging, maar de stand wijzigde, onder meer door een prima parade met de vingertoppen van Reus, voor rust niet meer. Ruststand: 1-2.

Eupen vloog er na de pauze meteen in. Nuhu haalde al in de openingsminuut uit, maar zijn poging ging naast. Aan de overzijde vloog een wilde uithaal van Servais hoog over.

Nadien was er Am Kehrweg vooral veel inzet te zien. Met nog twintig minuten te gaan gooide coach Reedijk twee verse krachten in de strijd. Everton en Michiwaki kwamen in de plaats van Geusens en Coopman.

Meteen na deze dubbele wissel had Ola-Adebomi de 1-3 aan de voet, maar Renner pakte uit met een prima reflex. Na deze redding counterde de thuisploeg meteen bijzonder snedig. De pas ingevallen Déom werd gevonden en hij wist wél te scoren: 2-2.

In het slot van de partij ging Eupen nog nadrukkelijk op zoek naar de winning goal, maar doelman Reus en collectief goed verdedigen verhinderden dat. Eindstand: 2-2.

Volgende week speelt geel-blauw opnieuw buitenshuis. De wedstrijd tegen RFC Luik vindt plaats op zaterdag 31 augustus om 20.00 uur. Voor deze match geldt een verplichte buscombiregeling.