SKB KAN VOORSPRONG NIET VASTHOUDEN TEGEN UNION

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Gilles Van der Coelden

Vandaag stond een oefenduel tegen Union op het programma. Filipovic bracht SKB op voorsprong, maar de bezoekers konden meteen tegenprikken. Na rust leek geel-blauw de bovenhand te kunnen nemen. Toch lukte Union tien minuten voor tijd nog de 1-2.

In een kansarme partij kopte Filipovic bij een vrije trap van Maes SKB op voorsprong. Amper drie minuten later hingen de bordjes al meteen terug in evenwicht, al leek er sprake te zijn van voorafgaand buitenspel.

Na rust verving Deman zijn collega Lusamba in doel, Zaman kwam in de plaats van Capa. Een kopbal van Filipovic en een uithaal van Kyeremateng konden de bezoekende goalie niet in verlegenheid brengen.

Op het uur werden ook de overige veldspelers gewisseld. Na een kans van Union leek geel-blauw de partij naar zich toe te kunnen trekken, maar zowel Servais als Coopman werden in extremis afgeblokt. Ook een lob van diezelfde Coopman werd nog van de lijn gekeerd.

Uiteindelijk viel het doelpunt, tien minuten voor tijd, na een snelle tegenprik nog aan de overzijde. Eindstand: 1-2.