SKB WINT OEFENWEDSTRIJD XXL MET 0-1 VAN DORDRECHT

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Geoffrey Auret

Vandaag nam SKB het in een vriendschappelijk oefenduel op tegen FC Dordrecht. Na vier ‘helften’ van 35 minuten eindigde de wedstrijd op 0-1 na een doelpunt van Ertürk.

Dordrecht eiste in het eerste deel van de partij het balbezit op. Deman moest meerdere keren gevat ingrijpen. SKB probeerde de thuisploeg in blok op te vangen en te loeren op een foutje van de tegenstander. Koyalipou kon zo bijna profiteren van slecht uitvoetballen bij de thuisploeg. Geusens en Servais probeerden het voor geel-blauw met schoten vanuit de tweede lijn, maar beide pogingen vlogen over.

In het tweede kwart kon SKB als eerste dreigen, de uithaal van Servais ging onbesuisd over. Dordrecht kwam dicht bij een doelpunt na een lage schuiver van Osundina, maar Deman kon de bal in extremis uit zijn doelvlak ranselen. Niet veel later greep onze doelman opnieuw prima in bij een gevaarlijke kopbal. Aan de overzijde was Geusens op zijn beurt dicht bij de openingstreffer, doelman Bossin dook het leer echter spectaculair in hoekschop. Thuisspeler Van der Sluijs liet zich in het slot van dit tweede deel nog tot twee keer toe opmerken, maar zijn pogingen werden telkens afgeblokt. In de dying seconds knalde Jans nog hoog over.

In het derde kwart verschenen elf nieuwe Leeuwen aan de aftrap. Meteen al in de openingsminuut kon Ertürk getwijfel in de thuisdefensie afstraffen: 0-1. Niet veel later kreeg diezelfde Ertürk de kans om de score te verdubbelen, maar de spits aarzelde te lang om uit te halen. In de daaropvolgende hoekschop besloot Filipovic met de tip voorlangs. Zouteriks had voor Dordrecht de gelijkmaker aan de voet, maar hij mikte het leer pardoes in de handen van Reus.

In het laatste deel van deze partij bleef de thuisploeg op zoek gaan naar de gelijkmaker. Van Vianen haalde hard uit, maar zijn pegel werd onschadelijk gemaakt. Huitzing kwam een metertje te kort om het leer binnen te schuiven. SKB kon nog een laatste keer dreigen met een vrije trap van Fall. Dordrecht kreeg in de allerlaatste seconde van de partij nog dé kans op de gelijkmaker, maar Reus bracht redding met de voet.

Zo eindigde deze oefenwedstrijd XXL met een 0-1-overwinning van onze Leeuwen!