NIPTE NEDERLAAG IN EXTRA OEFENDUEL TEGEN PROMOVENDUS DENDER

Tekst: Maarten Van Mieghem

SKB werkte vanmiddag achter gesloten deuren een extra oefenduel af tegen FCV Dender. Soladio zette de thuisploeg al vroeg in de partij op voorsprong, op het halfuur lukte Limbombe de gelijkmaker vanop de strafschopstip. Vlak voor rust vond Soladio een tweede keer de weg naar doel. In de tweede helft werd er niet meer gescoord. Eindstand: 2-1.

Dender, met onder meer Goncalves, Berte, Akman en M’Barki aan de aftrap, begon erg scherp aan de partij. Nadat de eerste kansen nog onschadelijke konden worden gemaakt, klom de thuisploeg op het kwartier op voorsprong na een rake kopbal van Soladio.

Vijf minuten later leek Limbombe op weg naar de gelijkmaker, maar Dietsch greep prima in. Ook Servais kon in de rebound niet besluiten. Niet veel later ging een kopbal van Khatir na een vrije trap van Geusens maar nipt over.

Op het halfuur bracht Limbombe, na een trekfout op Ertürk, de stand op 1-1 vanop de strafschopstip. Amper een minuut later had de bal na een fout op doelpuntenmaker Limbombe opnieuw op de stip gemoeten, maar de scheidsrechter wuifde het appel weg.

Geusens dreigde meermaals vanuit vrije trap, maar Dietsch liet zich niet verrassen. Aan de overzijde pakte Jans uit met een schitterende tackle na een snelle tegenprik.

Net op het moment dat de eerste helft op een gelijkspel leek te zullen eindigen, klom de thuisploeg alsnog op voorsprong. Na een afgeblokte voorzet van Goncalves kon Soladio zijn tweede van de middag aan de tweede paal binnenduwen. Na nog enkele knappe tussenkomsten van Reus, gingen we rusten bij een 2-1-tussenstand.

Na een lobbalpoging van Akman kwam SKB in het begin van de tweede helft bijzonder dicht bij de gelijkmaker. Jammer genoeg spatte de schitterende krul van Geusens uiteen op de paal.

Na zo’n uur voetballen, kwamen bij geel-blauw negen nieuwe veldspelers in het team. Enkel Dassy, die voor rust al in het team was gekomen, bleef op het veld.

Ook na de vele wissels bleef SKB dominant voetballen, Dender trok zich terug. Echte grote kansen kon geel-blauw echter niet meer versieren. Eindstand: 2-1.