Go back

DRIESTERRENLABEL VOOR COMMUNITYWERKING SKB

SK Beveren is trots te mogen aankondigen dat haar communitywerking ‘SKB EVERYBODY‘ opnieuw bekroond werd door de Pro League.

De club ontving voor haar inzet het prestigieuze driesterrenlabel voor ‘Football & Social Responsibility’.

Elke jaar bekroont de Pro League teams die inspanningen leveren om een kwaliteitsvolle lokale communitywerking te organiseren. Na evaluatie van de beleidsplannen bekroont de Pro League de clubs met een label.

De evaluatie van de maatschappelijke werking gebeurt aan de hand van vijf pijlers uit het FSR-beleidsplan van de Pro League:

  • De strijd tegen discriminatie
  • Inclusie van kansengroepen
  • Welzijn en gezondheid
  • Toegankelijkheid voor personen met een beperking
  • Ecologische duurzaamheid

In samenwerking met de Vrije Universiteit Brussel evalueerde de Pro League het beleidsplan van onze club en bekroonde dit met een driesterrenlabel.

Dit is een prestigieuze onderscheiding, want naast SK Beveren wisten uit de Challenger Pro League enkel Lommel en Zulte Waregem eenzelfde label in de wacht te slepen. Bovendien doet SK Beveren het qua communitywerking traditiegetrouw beter dan heel wat teams uit de Jupiler Pro League.

Bekijk HIER welke club welk label in de wacht kon slepen.

PARTNERS

SK Beveren kan voor haar communitywerking al jaren reken op de steun van enkele trouwe partners. We willen bij deze de gemeente Beveren, Maatschappij Linkerscheldeoever en Port of Antwerp-Bruges nogmaals bedanken voor hun jarenlange steun bij al deze projecten!

MEER INFO

Wil je meer te weten komen over SKB EVERYBODY? Op DEZE pagina vind je meer info over onze werking.