EERSTE HELFT IN BALANS, CHARLEROI BESLIST MATCH NA RUST

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Gilles Van der Coelden

SKB nam het vanmiddag in een vriendschappelijke wedstrijd op tegen Sporting Charleroi. In de eerste helft hielden beide teams elkaar in evenwicht. Na de rust kregen enkele youngsters hun kans. Charleroi trok uiteindelijk aan het langste eind. Het won de partij met 0-3.

De Karolo’s staken vanmiddag als eerste de neus aan het venster. Deman duwde een uithaal via de lat in hoekschop. Aan de overzijde ging Geusens zijn kans, zijn afgeblokte schot vormde geen probleem voor doelman Delavallée.

Charleroi nam op het kwartier de bovenhand. Bezoeker Monticelli zette zich goed door, zijn wilde uithaal vloog hoog over. Niet veel later leidde goed samenspel tot een nieuwe kans voor Da Silva. Deman verkleinde goed zijn hoek, het schot ging voorlangs.

Geel-blauw reageerde. Servais, gelanceerd door Geusens, leek te kunnen scoren, maar een bezoekende verdediger kon in allerlaatste instantie het leer nog voor zijn neus weghalen. Op de daaropvolgende hoekschop kopte Fall Ndour in de handen van de doelman.

Op een kopbalkans voor Coopman na vielen er voor de rust verder geen kansen meer te noteren. Ruststand: 0-0.

Na rust verschenen drie jonge krachten tussen de lijnen. Dassy, Belhadj en Rietdijk kwamen in de plaats van Bateau, Filipovic en Verstraete.

Charleroi eiste de bal op, geel-blauw trachtte snedig tegen te prikken. Ntelo trof in de 55ste minuut de lat, vijf minuten later strafte Monticelli slecht uitvoetballen af: 0-1.

In de 70ste minuut verliet Ertürk het veld, Koyalipou was zijn vervanger. Nog geen minuut na deze wissel volgde een nieuwe kans voor Charleroi, Hoedaert trof de lat. Aan de overzijde werd Trari in het straatje gestuurd. Zijn harde uithaal vloog naast. Ook een kopbal van Belhadj op een hoekschop van Servais eindigde niet tussen de palen.

Een kwartier voor tijd verdubbelden de bezoekers hun voorsprong. Deman maakte zich eerst nog goed breed, maar Okumu kon de afvallende bal alsnog tegen de touwen duwen: 0-2.

In het slot van de partij ging een uithaal van Servais nog voorlangs. In de allerlaatste seconden trof Da Silva nog een derde keer raak voor de bezoekers. Eindstand: 0-3.