Go back

JONGE LEEUWEN PAKKEN WINST TEGEN RWDM

De afgelopen weken waren niet de makkelijkste voor onze Jonge Leeuwen. Na twee gelijke spelen, voorafgegaan door enkele verliespartijen, slaagden de troepen van coach Gunter Vandebroeck erin om opnieuw een zege binnen te halen. Geel-blauw versloeg RWDM thuis met 3-2.

De coach zegt over de match het volgende:

“Hoewel we één van onze mindere wedstrijden van afgelopen weken speelden, haalden we dit keer wel nog eens de punten binnen. Dat deed veel deugd bij de spelers. Ze verdienden het na al het harde werk!”

“Speltechnisch haalden we een onvoldoende, zeker in de eerste helft. De slordigheden stapelden zich teveel op waardoor RWDM ons pijn kon doen met vinnige tegenaanvallen. We stonden daarbij ook gewoon niet goed te verdedigen. Dat verklaart waarom we halfweg het eerste bedrijf twee goals in het krijt stonden. Gelukkig reageerden we goed na die tweede opdoffer. Bij de aftrap voetbalden we een aanval bij elkaar zoals het hoort, met precisie, snelheid en de juiste bewegingen zonder bal. Talal combineerde met El Haddaoui op de linkerkant en zijn voorzet werd aan de eerste paal in doel gedevieerd door Soumahoro. De belangrijkste goal van de avond, want het gaf ons zuurstof op een moment dat we het nodig hadden. Vijf minuten later ging de bal op de stip na een haakfout op Soumahoro. El Haddaoui zette de elfmeter om, maar moest nadien vroegtijdig naar de kant met een blessure.”

“De tweede helft kwam moeilijk op gang voor ons. Pas voorbij het eerste kwartier hadden we een dubbele kans via Fall op corner. Aan de overkant bleef het opletten voor de snelheid van de tegenstander. In het slot van de partij schoven we nog wat met de spelers om de zege uit de brand te slepen. We creëerden nog zo’n drie à vier goede kansen, maar het was uiteindelijk nog wachten tot minuut 90 voor de verlossende treffer. Lully bracht de bal vanop rechts voor doel en aan de tweede paal legt Van Camp het leer klaar voor Van Osselaer. De verdediger volleerde de bal met de buitenkant van de voet rechts in de verste hoek. Een volleerde spitsengoal! Vreugde alom!”

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Rietdijk, Van Osselaer, Van Camp, Belhadj, De Weerdt (75’ De Weerd), Soumahoro, Talal (75’ El Majdoub), Lully, Fall, El Haddaoui (43’ Ly)