JONGE LEEUWEN KUNNEN TEGEN OOSTENDE DUBBELE VOORSPRONG NIET VASTHOUDEN

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Jens Cappaert

Maandag (20/3) namen onze Jonge Leeuwen het thuis op tegen KV Oostende. Geel-blauw voetbalde zich naar een dubbele voorsprong, maar na rust knokte KVO zich terug op gelijke hoogte. In het slot had SKB nog de ultieme kans om de partij alsnog winnend af te sluiten, maar Trari miste op een haar na.

Coach Gunter Vandebroeck blikt terug op de wedstrijd:

“Net als de voorbije weken was het opnieuw puzzelen geblazen om aan een fitte wedstrijdkern te geraken. El Haddaoui was op revalideren aangewezen, nadat hij in de vorige wedstrijd geblesseerd uitviel en ook De Weerdt moest ziek verstek geven. Twee basisspelers minder in het offensief compartiment dus waar we sowieso al geen overschot hebben. Ly was dan weer geel geschorst. Vanderveeren, Zaman en Boufath werkten verder aan hun herstel. Van Den Driessche sloot gisteren voor het eerst weer volledig aan bij de groep.”

“Met Oostende ontvingen we de virtuele leider van de competitie, maar we gingen zoals steeds van onze eigen kracht uit. Ik stonden goed in de organisatie waardoor we weinig weggaven. Je zag al snel dat dit tot frustraties leidde bij de tegenstander. Op het kwartier konden we gevat tegenprikken na een balrecuperatie van Rietdijk in het middenveld. El Majdoub maakte een prima loopactie in de rug van de verdediging en legde de bal panklaar voor Soumahoro die maar hoefde binnen te duwen aan de tweede paal. Een counter uit het boekje. Halfweg de eerste periode konden we onze voorsprong verdubbelen. Deze keer stak Talal de bal diep op El Majdoub die beheerst rond de doelman ging en voor de 2-0 tekende. De enige smet op onze eerste helft was de spierblessure van Soumahoro. We vrezen voor een scheur, maar dat moet verder onderzoek nog bevestigen. Met zijn uitvallen waren er nu geen aanvallende opties meer in onze ploeg.”

“In de tweede helft kregen we het gaandeweg moeilijker, omdat we teveel achteruitliepen en voorin de bal niet meer konden bijhouden. Tot overmaat van ramp moesten we ook Rietdijk wisselen met een knieblessure. Het was jammer dat we in vijf minuten tijd de voorsprong te grabbel hebben gegooid. Eerst door een binnentikker aan de tweede paal en even later hing een afstandsschot van net buiten de zestienmeter ook tegen de touwen. Alles te herdoen. Oostende bleef zoeken naar de winnende treffer, maar de beste kans was nog voor ons. Trari kwam oog in oog te staan met doelman, maar hij miste de 3-2 op een haar na.”

“Ondanks de vele afwezigen zijn we erin geslaagd om competitief te blijven en slagen we erin punten te sprokkelen. Dat is zeker positief als je alle omstandigheden in acht neemt, maar er mag wel een einde komen aan al dit blessureleed. Helaas zit dat er niet meteen in, vrees ik.”