GEEL-BLAUW SPEELT GELIJK IN VRIENDSCHAPPELIJK OEFENDUEL TEGEN WESTERLO

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Geoffrey Auret

SKB nam het vanmiddag in een vriendschappelijk oefenduel op tegen Westerlo. In onderling overleg werd beslist om twee keer 60 minuten af te werken. In de eerste helft kwam Westerlo op voorsprong via Dierckx, Mbokani scoorde de gelijkmaker. Na rust bracht Vetokele de bezoekers op voorsprong, Reyners trapte de 2-2 eindstand tegen de touwen.

Westerlo dreigde vanmiddag als eerste met een poging van Gümüskaya en een gedevieerd schot van Van Den Keybus. Aan de overzijde ging een kopbal van Filipovic voorlangs, een wild schot van Barry vloog naast. Geel-blauw voetbalde vervolgens een aantal fraaie aanvallen bij elkaar, maar de ultieme pass bleef uit.

Halfweg de eerste helft belandde een voorzet bij Barry, de kopbal van de spits ging over. Matsuo haalde aan de overzijde uit voor de bezoekers, zijn poging eindigde in een leeg vak E. In de 27ste minuut leek Hoggas Barry op weg te kunnen zetten naar doel, maar doelman Gillekens wist in extremis in te grijpen. Meteen aan de overzijde besloot Vetokele naast. Niet veel later probeerde diezelfde Vetokele het met het hoofd, Reus reageerde gevat. Na deze actie verving Brondeel Reus in doel, een geplande wissel.

In de 34ste minuut klom Westerlo op voorsprong via Dierckx. De flankspeler knalde de 0-1 hard in het dak van het doel. Vier minuten later bracht Corryn de bal perfect voor doel, een vrijstaande Barry wist niet te besluiten. Dat lukte Mbokani niet veel later wel, de Congolees duwde de 1-1 rustig in doel.

Na dit doelpunt zagen we in het Freethielstadion lange tijd voornamelijk middenveldspel. In de 51ste minuut greep Filipovic tot twee keer toe goed in op pogingen van Matsuo en Van Eenoo. Perdichizzi deed het zelfde op een inzet van Barry. Ruststand: 1-1.

Coach De Decker bracht bij de rust zes verse krachten in de ploeg. Na een misverstand in de thuisdefensie zette Vetokele Westerlo meteen op een 2-1 voorsprong. In de 71ste minuut hingen de bordjes opnieuw in evenwicht. Reyners kwam goed naar binnen en knalde de 2-2 met zijn linker tegen de touwen. Zeven minuten later spatte een knal van Nsimba uiteen op de paal. Aan de overzijde moest Brondeel redding brengen op een kopbal van Seigers.

Op het einde van de ‘reguliere speeltijd’ kwamen zowel bij SKB als bij de bezoekers opnieuw heel wat nieuwe namen op het veld. In de 93ste minuut eindigde een botsende bal van Reyners op het dak van het doel, een schot van Ismaheel ging even later nipt naast.

In het slot van de partij verhoogde Westerlo de druk, geel-blauw loerde op de counter. Op één van deze tegenaanvallen kreeg Reyners nog een laatste scoringskans, maar Van Langendonck liet zich niet verrassen. Eindstand: 2-2.