SKB WINT IN LAATSTE WEDSTRIJD VAN DE REGULIERE COMPETITIE OVERTUIGEND VAN DENDER

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

Na twee gelijke spelen zijn onze Leeuwen er vandaag in geslaagd om de reguliere competitie met een overwinning af te sluiten. Geel-blauw startte furieus, na amper 17 minuten stond het al 3-0 na doelpunten van Hoggas, Ribeiro en Mbokani. Na rust vergrootte SKB eerst nog de voorsprong via nieuwkomer Bruny, nadien wist Dender twee keer te scoren. In het slot zetten Hrncar de 5-2 eindstand op het bord.

SKB startte vanmiddag verschroeiend aan de wedstrijd. Al in de 2de minuut belandde het leer na een actie van nieuwkomer Nsimba bij Hoggas, de plaatsbal van onze kapitein waaide niet zo heel ver over. Even later werd een poging van Ribeiro afgeblokt en doelman Gies moest ingrijpen op een lage schuiver van Hrncar. Geel-blauw drukte door en na prima samenspel tussen Ribeiro en Mbokani kon Hoggas de 1-0 eenvoudig in doel duwen. Een geweldige start van onze Leeuwen!

Drie minuten later mocht de Freethiel al opnieuw juichen. Vuko lanceerde Hrncar. De Slowaak nam het leer geweldig mee en vond vervolgens Ribeiro voor doel. Die aarzelde niet en plaatste de bal fijntjes in de verste hoek: 2-0. SKB bleef ook na dit tweede doelpunt op zijn elan doorgaan. In de 17de minuut zette Hoggas, na balverlies bij de bezoekers, Mbokani met een geweldige pass perfect voor doel. De Congolees bleef oog in oog met Gies ijzig kalm en wipte de 3-0 tegen de touwen.

Dender stelde hier bijzonder weinig tegenover. In de 39ste minuut moest Hrncar een eerste keer gepast ingrijpen voor de neus van de aanstormende Myny. Op slag van rust kreeg diezelfde Myny teveel ruimte in de zestien, Reus bracht redding met de voet. Ruststand: 3-0.

Na rust stak SKB opnieuw als eerste de neus aan het venster. Hoggas krulde een vrije trap nipt over de dwarslat, een poging van Hrncar ging niet veel later voorlangs. In de 55ste minuut was het dan toch raak. Bruny, vandaag spelend vanop de linkerkant, duwde de bal door de benen van Gies: 4-0.Twee minuten later was het vrij onverwacht plots raak voor de bezoekers, Ruyssen kopte op vrije trap hard binnen. Geel-blauw liet het niet aan zijn hart komen en bleef op zoek gaan naar een nieuw doelpunt. Als bij wonder bleef een vijfde doelpunt uit. Mbokani, Ribeiro, Verstraete en Hoggas waren er tot vier keer toe erg dicht bij.

Net als in de eerste helft zetten de bezoekers hier aanvankelijk niet al te veel tegenover. In de 72ste minuut moest Reus wel een keer goed ingrijpen op een poging van Rajsel. Aan de overzijde ging een schot van Hrncar naast. Twee minuten later greep Gies net op tijd in op aanstormende Mbokani.

Ongelooflijk maar waar, maar het doelpunt viel zowaar aan de overzijde. Invaller M’Barki haalde in de 79ste minuut staalhard uit: 4-2. In het absolute slot gaf SKB de overwinning nog wat extra glans. De ingevallen Coopman vond Hrncar voor doel, de Slowaak verschalkte Gies vanmiddag een vijfde en laatste keer. Eindstand: 5-2.