SKB STELT TELEUR IN EERSTE WEDSTRIJD VAN DE PLAY-OFFS

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie

In de openingsfase van de eerste helft strandde een bal van Ribeiro op de paal. Aan de overzijde deed Homma de netten wel trillen. Vermant verdubbelde een kwartier voor tijd met een fantastische omhaal de score. In de extra time legde De Smet de zware 3-0 eindstand vast.

Beide teams begonnen gretig aan de partij. Lammens moest meteen gevat reageren op een afgeweken bal van Hrncar, aan de overzijde kwam Reus goed tussen na een voorzet van Sandra. Op het kwartier duwde SKB door. Eerst kreeg Nsimba een prima voorzet van Hrncar niet onder controle in de zestien, twee minuten later knalde Ribeiro centraal over het doel. In de 18de minuut leek Ribeiro op weg naar een doelpunt. De Braziliaan baande zich een weg door de Brugse defensie, zijn inzet strandde uiteindelijk op de paal.

Na deze kans nam de thuisploeg de partij in handen. Pogingen van Vermant en Talbi, beiden vanop ruime afstand, gingen naast. In de 31ste minuut moest Reus uitpakken met een knappe voetreflex om Sandra van het openingsdoelpunt te houden. Acht minuten later was het toch raak voor de thuisploeg. Homma krulde het leer voorbij Reus in de verste hoek: 1-0. In het slot van de eerste helft probeerde Verstraete nog eens uit te halen met de linker, maar zijn afstandsschot ging hoog over. Ruststand: 1-0.

Bij de rust bracht coach De Decker topschutter Thierno Barry in de ploeg. SKB zocht naar gaten in de thuisdefensie, maar vond die niet. Aan de overzijde dreigde Club via Ordonez, zijn poging eindigde in het gelaat van Bateau. In de 58ste minuut kwam Ngom in de ploeg, maar nog geen minuut later stond het ei zo na 2-0. De inzet van Talbi eindigde nipt naast het doel van Reus.

Geel-blauw reageerde via Barry. De Fransman viseerde met een harde knal de kruising, maar het schot eindigde aan de verkeerde kant van de paal. Na deze poging liet de ingevallen Ngom zich opmerken. Eerst ging een hard schot naast, leverde hij een prima voorzet af. De kopbal van Barry ging nipt naast. In de 72ste minuut leverde ook een tweede kopbal van de topschutter geen gevaar op.

Twee minuten later mocht de thuisaanhang een tweede keer vieren. Met een omhaal werkte Vermant het leer enig mooi tegen de touwen: 2-0. Na een poging van de ingevallen Coopman voorkwam Reus met een ultieme reflex de 3-0.

In de extra time konden onze Leeuwen geen vuist meer maken. In de 92ste minuut zette De Smet de 3-0 eindstand nog op het bord.