JONGE LEEUWEN VERLIEZEN VAN EUPEN MET HET KLEINSTE VERSCHIL

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Na een deugddoende overwinning vorige week tegen Leuven in de beker nam geel-blauw het maandag (30/1) thuis op tegen Eupen. Na een spannende wedstrijd verloren onze Jonge Leeuwen met het kleinste verschil.

Coach Gunter Vandebroeck geeft tekst en uitleg:

“Bij het begin van dit seizoen hadden we het in de openingswedstrijd Am Kehrweg best lastig tegen Eupen. Als je dan ziet hoe we afgelopen maandag tegen Eupen speelden, rekening houdend met de wijzigingen in onze ploeg, vind ik dat we een enorme progressie hebben gemaakt. Ondanks het resultaat, hebben we gewoon een goede en correcte wedstrijd gespeeld. Als er één ploeg had moeten winnen, was het SK Beveren. Helaas is dit een beetje het verhaal van ons seizoen. Sommige wedstrijden zijn we efficiënt en dan kunnen we het laken naar ons toetrekken, andere wedstrijden laten we het na om onze doelkansen in goals om te zetten en dan zit het geluk vaak aan de andere kant. Dat is een hard verdict, want we houden een vrij stabiel niveau aan in onze matchen. Het zorgt er echter voor dat we, naar wat we telkens op de mat brengen, niet voldoende beloond worden.”

“We hebben Eupen vrij goed kunnen vastzetten en waren het merendeel van de wedstrijd de betere ploeg. In de eerste helft resulteerde dat nog niet meteen in uitgespeelde kansen, maar we hadden wel veldoverwicht. Helaas ontbrak het ons aan precisie en kwaliteit in de passing en de keuzes aan de bal waren ook niet altijd goed. Die zaken zorgden ervoor dat onze aanvalspogingen onderbroken werden. Ik ben tevreden over ons defensief werk. In vergelijking met vorige week speelden we terug met meer maturiteit en samenhang.”

“In het begin van de tweede helft kregen we al meteen de kans op de 1-0, maar de rebound van Van Osselaer zoefde voorbij de verste paal. Kort nadien is diezelfde Van Osselaer nogmaals dicht bij de openingstreffer, maar na een ingestudeerde vrije trap ging de bal ook nu weer voorlangs. Net voorbij het uur klom Eupen, op een van hun zeldzame aanvallen, op voorsprong. We waren niet doortastend genoeg in het rechtstreeks duel, daar hadden we veel professioneler moeten zijn. Beniest pareerde het schot nog wel, maar de rebound ging binnen. Halfweg de tweede helft werd Zaman foutief afgestopt aan de rand van de zestienmeter, maar de scheidsrechter greep niet in. Daar laat hij volgens mij na de speler van Eupen met rood van het veld te sturen. Onbegrijpelijk. De daaropvolgende vrije trap van Van Camp wordt door de bezoekende doelman uit de linkerbovenhoek geranseld. Bij het ingaan van het slotkwartier kreeg Soumahoro nog de beste kans, maar hij miste zijn schot van dichtbij. Met nog een aantal wissels en offensieve verschuivingen probeerden we het tij nog te keren, maar ons slotoffensief was niet krachtig genoeg.”