JONGE LEEUWEN PAKKEN OPNIEUW PUNT IN SLOTFASE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Na het knappe gelijkspel tegen (toenmalig) leider Oostende ontving het team van coach Gunter Vandebroeck afgelopen maandag Lierse op de Freethiel. De Pallieters leken lange tijd op weg naar een driepunter, maar twee minuten voor tijd scoorde SKB alsnog de gelijkmaker. Eindstand: 1-1.

De coach blikt voor ons terug op de match:

“Lierse kwam met de intentie om op eigen helft een blok te zetten en te rekenen op een paar counters. Het was aan ons om geduldig te blijven en met hoge balcirculatie openingen te vinden in hun organisatie. Dat is ons in de eerste helft te weinig gelukt. We hebben onvoldoende rendement kunnen halen uit ons balbezit en waren daardoor niet dreigend genoeg rond de zestien van de tegenstander. Tien minuten voor rust kregen we de uitgelezen kans om via een strafschop op voorsprong te komen, maar Vanderveeren miste echter vanop de elfmeterstip.”

“In de tweede helft schoten we goed uit de startblokken. We voetbalden aan een hoger tempo, maar konden niet scoren uit onze eerste kansjes. Niet veel later kregen we dan het deksel op de neus bij de eerste aanval van de bezoekers. We verloren de bal te makkelijk in de opbouw en verdedigden dan niet scherp genoeg bij de voorzet. Zuur, maar we zijn wel vol aan de bak gegaan om nog te jagen op minstens twee doelpunten. We kregen er voldoende mogelijkheden toe. Boufath trof de paal, Van Osselaer de lat en Soumahoro miste zijn kopbal op een haar na voor een leeg doel. Daarna waren we er nog een aantal keer dicht bij, maar we kenden geen geluk toen de bal van de lijn werd gekeerd. In de slotfase zetten we alles op alles en maken we verdiend gelijk na voorbereidend werk van Soumahoro. De Geyndt werkte met een schuiver in de linkerbenedenhoek beheerst af. Dat gelijkspel was voor ons niet genoeg, dus gingen we in blessuretijd nog op zoek naar de zege. Belhadj presenteerde de winning goal aan Soumahoro, maar die schoot de bal over het doel. Toch tekenend voor deze wedstrijd.”

“Helaas is dit geen alleenstaand feit. Ook tegen Deinze en Westerlo hebben we punten te grabbel gegooid. Tel die zeven onnodige verliespunten erbij en je krijgt een ander, in mijn ogen een correcter, beeld over de waardeverhoudingen in de competitie. Maar goed, daar koop je niets mee. We moeten leren efficiënter om te springen met onze doelkansen. Met vijftien goals uit elf competitiewedstrijden ligt ons cijfer voor gescoorde doelpunten gewoon te laag. Daarvan zijn er dan nog eens negen gemaakt door onze topschutter Okumu die out was met een blessure en bovendien ook geschorst was. De andere zes werden telkens door verschillende spelers gescoord. Dan weet je waar het schoentje al eens knelt. Verder kan ik niemand iets verwijten. Zulke wedstrijden kan je enkel naar je toetrekken als je snel en efficiënt handelt en dat hebben we deze keer niet gekund. Verder hebben we het wel goed gedaan.”

De eerstvolgende wedstrijd van onze Jonge Leeuwen vindt plaats op woensdag 14 december. De bekerwedstrijd tegen Antwerp gaat van start om 20.00 uur.