TE ZWAAR VERDICT VOOR JONGE LEEUWEN

Tekst: Gunter Vandebroeck & Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

Na de overwinning in de beker tegen OHL hoopten onze Jonge Leeuwen ook in de competitie opnieuw aan te knopen met een overwinning. Helaas lukte dat afgelopen maandag (17/10) niet. Een uitgekookt STVV profiteerde optimaal van enkele individuele fouten. De 0-3 eindstand was een te zwaar verdict.

Coach Gunter Vandebroeck blikt voor ons terug op de partij:

“Zoals steeds kwamen wij op het veld met de intentie om de wedstrijd te winnen, terwijl ik de indruk had dat de tegenstander vooral kwam om niet te verliezen. STVV zakte ver in en probeerde bij balrecuperatie snel in blok om te schakelen, exact wat we verwacht hadden. We controleerden de eerste helft, eisten de bal op en stonden stabiel in de organisatie. Het enige wat ontbrak, waren doelkansen. Daarvoor was onze balcirculatie te traag en vonden we de ruimtes, op ons klein veld, te weinig. Op korte ruimtes moet je dan in één of twee tijden spelen en heel precies zijn, daar liep het te vaak mis bij ons. Onze doelman had geen werk op te knappen, dus het was vooral zaak om geduldig en scherp te blijven wanneer één van de weinige kansen zich voordeed.”

“Ook in de tweede helft starten we best goed, maar rond de zestien kwamen we niet tot de laatste actie of juiste pass. Net voor het uur kreeg STVV zijn eerste corner van de wedstrijd en jammer genoeg voor ons was het meteen raak. Tegen de gang van het spel in waren we plots op achtervolgen aangewezen. In deze fasen stonden we verkeerd gepositioneerd, waren we niet scherp en gaven we net als tegen Westerlo op een domme manier de wedstrijd uit handen. Dat is best vervelend! Halfweg de tweede helft kregen we de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen, maar Okumu plaatste de bal aan de verkeerde kant van de paal. Een kantelmoment, want daarna betalen we twee individuele fouten evenveel keer cash. Dat die derde dan ook nog eens vanop 25 meter in de bovenhoek vliegt, behoort dan tot het geluk van de dag voor de tegenstander. We wisten dat ze loerden op die paar counters en gaven hen eigenlijk gewoon twee cadeaus. Na die eerste goal en de gemiste kans op 1-1 moesten we matuurder omgaan met de situatie. We zijn uit onze rol gevallen en met teveel emotie beginnen voetballen waardoor we de grip en stabiliteit meer en meer verloren. Uiteraard gaven die momenten de tegenstander het nodige vertrouwen om alles te blijven belopen.“

“0-3 is een veel te zwaar verdict voor mijn jongens en het resultaat is geen correcte weergave van de wedstrijd, maar zo staat het natuurlijk wel op het scorebord. Aan ons om onze rug te rechten en hieruit te leren. Ik hoop ook dat we voorin Boufath en Vanderveeren snel kunnen recupereren, want onze wisselopties in die linie zijn nu al een tijdje zeer beperkt en dan is het natuurlijk lastig om iets te veranderen aan het spelverloop.”