GEEL-BLAUW PAKT NIEUWE DRIEPUNTER IN SFEERVOL FREETHIELSTADION

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Brent Jolie & Belga Image

Onze Leeuwen zijn er vanavond in geslaagd om voor de tweede week op rij de overwinning te pakken. SL16 kwam al vroeg in de partij op voorsprong, maar Maderner stelde snel orde op zaken. Na rust kopte kapitein Hoggas raak. Eindstand: 2-1.

SKB zette in de beginfase meteen druk op de defensie van de bezoekers. Toch was het SL16 dat al in de 11de minuut op voorsprong kwam. Reus nam te veel tijd om de bal weg te trappen en de aalvlugge Ohio devieerde het leer in doel: 0-1, geel-blauw meteen op achtervolgen aangewezen. Onze Leeuwen reageerden onmiddellijk. Op aangeven van Mertens kwam Barry voor doel eerst nog een teen te kort en een stiftertje van Ribeiro eindigde na een schitterende actie op de paal. Niet veel later was het dan toch raak. Hoggas bediende Maderner, de Oostenrijker twijfelde niet en trapte de bal zelfverzekerd met de buitenkant van de voet binnen: 1-1. SL16 groef zich niet in, in tegendeel. Brrou en Kuavita probeerden het met afstandsschoten, beide pogingen gingen hoog over. Nadien zagen de toeschouwers in de eerste helft nog maar weinig grote doelkansen. Vijf minuten voor rust trapte Hoggas een vrije trap in de muur, Ribeiro schoot meteen daarna recht in de handen van doelman Poitoux. Ruststand: 1-1.

Na de rust was geel-blauw als eerste gevaarlijk. Ribeiro probeerde het op vrije trap met een inswinger, zijn poging ging zo’n half metertje naast. SL16 speelde ook na rust opnieuw vrank en vrij. Nadat Mertens een schot van Tapsoba afblokte, kreeg niet veel later Ohio dé kans om de bezoekers op voorsprong te zetten. De bezoekende spits miste onbegrijpelijk aan de tweede paal. In de 59ste minuut scoorde Bateau na een scrimmage aan de overzijde, maar het doelpunt werd terecht afgekeurd wegens buitenspel. Beide ploegen bleven op zoek gaan naar de voorsprong. Corryn moest ingrijpen op een poging van de bedrijvige Brrou, Barry kopte maar nipt over. Kapitein Hoggas kwam steeds beter in de match. In de 72ste minuut testte hij de vuisten van Poitoux, maar die stond pal. Nog geen minuut later moest de doelman zich alsnog gewonnen geven. Na goed storend werk van Mertens belandde de bal bij Maderner. De spits schilderde de bal perfect op het hoofd van onze aanvoerder die niet twijfelde en hard binnenkopte: 2-1, de Freethiel ontplofte. In het slot van de partij ging geel-blauw nadrukkelijk op zoek naar een derde doelpunt, zowel Edmundsson als Barry wisten niet te besluiten. Zo bleef het spannend tot op het einde, maar SL16 was niet meer bij machte om de gelijkmaker te scoren.

Door deze overwinning staat SKB in het klassement opnieuw onder de mensen. Volgende week (zaterdag 17 september) trekken onze Leeuwen naar Roeselare om het op te nemen tegen Club NXT. De wedstrijd wordt om 16.00 uur op gang gefloten.