Go back

SK BEVEREN – SL16 FC (10/9): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Geoffrey Auret

SK Beveren neemt het morgen (10/9) in het eigen Freethielstadion op tegen SL16 FC. Scheidsrechter Kevin Van Damme fluit de wedstrijd om 20.00 uur op gang. Hij zal worden bijgestaan door de heren Lennert Jans en Brecht Devriese. Maarten Toeback is de vierde official van dienst.

Voorbeschouwing

Geel-blauw pakte vorige week eindelijk zijn eerste driepunter van dit seizoen. Een geweldige boost voor onze Leeuwen die twee weken op rij in de slotfase een overwinning uit handen lieten glippen. SKB telt momenteel vijf punten en staat hiermee op een zesde plaats in het klassement.

Tegenstander van dienst, SL16 FC, bezet op dit moment de vijfde plek. Het speelde vorige week gelijk tegen Jong Genk, maar wist een week eerder wel van Dender te winnen. Op de eerste twee speeldagen speelden de Luikenaars gelijk tegen Club NXT en Beerschot. Benieuwd of geel-blauw in staat zal zijn de bezoekers een eerste nederlaag van het seizoen aan te smeren.

Selectienieuws

Coach Wim De Decker kan morgen geen beroep doen op Joachim Van Damme. De middenvelder, eigendom van Standard, mag niet uitkomen tegen zijn club van herkomst. Hierdoor kan Van Damme zijn pijnlijke knie dit weekend wel wat rust gunnen. Ook Verstraete is er morgen niet bij, hij heeft last van een rugblessure. Coopman zit voor het eerst in de selectie. De revalidatie van Brondeel verloopt voorspoedig, de doelman kon deze week de veldtrainingen deels hervatten. Wolff ondervindt nog steeds wat last van de enkel en zit hierdoor niet in de selectie. Voor morgen rekent de coach op onderstaande 20 Leeuwen.