Go back

JONGE LEEUWEN WINNEN AL VOOR TWEEDE WEEK OP RIJ

Tekst: Gunter Vandebroeck & Maarten Van Mieghem - Fp

Op de vorige speeldag pakten onze Jonge Leeuwen tegen Dender hun eerste overwinning van het seizoen. Maandag (5/9) trokken de troepen van coach Gunter Vandebroeck naar Kortrijk om op zoek te gaan naar een tweede driepunter.

De coach bezorgde ons onderstaand verslag:

“We begonnen goed aan de wedstrijd en zetten prima druk naar voor. Na twee minuten misten we al een kans op het openingsdoelpunt, maar niet veel later was het toch raak. Okumu schoot de bal al in de 6de minuut hoog in het dak van het doel: 0-1. Na dit vroege doelpunt probeerden we de match te controleren, wat aardig lukte. We konden, op een uitzondering na, de tegenstander goed weghouden van ons doel. Tien minuten voor rust verdubbelden we de voorsprong, na opnieuw hoog druk zetten bij de opbouw van de tegenstander. Anicet recupereerde de bal en kon één op één met de keeper de bal overhoeks binnentrappen. In het slot van de eerste helft kreeg Kortrijk nog een goede kans op de aansluitingstreffer, maar Beniest bevestigde zijn prima vorm van de voorbije weken met een fantastische reflex. Ruststand: 0-2.”

“Helaas moest doelman Beniest door ziekte vervangen worden bij de rust. Toch kon onze tweede helft niet beter beginnen, want al na twee minuten konden we het derde doelpunt binnenprikken. De inzet van Ly op een voorzet vanop links werd eerst nog gered door de keeper en de paal, maar Okumu was goed gevolgd en nam de rebound voor zijn rekening: 0-3, wedstrijd gespeeld. Daarna zakten we iets te diep in en gaven we teveel ruimte weg op de flanken waardoor er teveel voorzetten voor doel volgden. Kortrijk kreeg enkele mogelijkheden, maar al bij al speelden we de wedstrijd volwassen uit. Dat is toch een belangrijke les geweest na vorige week.”

“Met een 7 op 9 mag mijn team zeker over een geslaagde competitiestart spreken. Bovendien groeien we week na week. Volgende week staat een bekermatch tegen Antwerp op het programma, een ontmoeting waar we erg naar uitkijken. Ook daarin willen we ons op een positieve manier tonen.”

Succes jongens!

Opstelling SK Beveren:
Beniest (46′ Baert), Mulder, Van Osselaer, Belhadj, De Geyndt, De Weerd, Soumahoro (72′ Vanderveeren), Talal, Okumu (82′ Zaman), Anicet (63′ Boufath), Ly (82′ Lully)