Go back

BRENT GABRIEL OP HUURBASIS NAAR DENDER

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Lorenzo Vicencio

SKB verhuurt Brent Gabriël (23) voor een jaar aan FCV Dender. Bij deze huurdeal werd geen aankoopoptie afgesproken. Gabriël stond de afgelopen jaren zo’n zeven keer onder de lat bij geel-blauw. De doelman debuteerde op het hoogste niveau op 17 augustus 2019 in een wedstrijd tegen Racing Genk. Dat seizoen stond de goalie ook de twee volgende weken nog onder de lat.

Als doublure van Nordin Jackers was het voor Gabriël vervolgens lange tijd wachten op een nieuwe kans. In het seizoen 2020-2021 stond de doelman in de loop van februari en maart in totaal drie keer tussen de palen.

Vorig seizoen verdedigde Gabriël één keer het doel. Ondanks een sterke prestatie van de doelman verloor geel-blauw op bezoek bij RWDM met 2-1.

Met zijn overstap naar Dender hoopt Gabriël meer speelminuten te kunnen verzamelen.

Veel succes, Brent!