Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, TAOFEEK ISMAHEEL!

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Lorenzo Vicencio

Taofeek Ismaheel (22) mag zich vanaf nu een speler van SK Beveren noemen. De Nigeriaanse flankaanvaller wordt een jaartje gehuurd van het Franse Lorient.

Taofeek Ismaheel startte in 2019 bij het Noorse Skeid zijn carrière in Europa. Twee jaar later stapte hij over naar Fredrikstad FK, een andere club in Noorwegen. Met dertien doelpunten en acht assists in 33 wedstrijden kwam hij in het vizier van het Franse Lorient dat de aalvlugge aanvaller begin dit jaar wist binnen te halen. Het leende de Nigeriaan echter meteen uit aan Vålerenga, al het derde Noorse team waarvoor onze nieuwkomer sinds zijn komst naar Europa uitkwam. De aanvaller zal door zijn overstap naar Beveren voor het eerst in een ander Europees land in actie komen. Het is uitkijken naar zijn flitsende acties in een geel-blauw shirt!

CEO Antoine Gobin: “We zochten een aanvallende speler die snelheid en onvoorspelbaarheid in onze aanval kan brengen. Toen we met FC Lorient spraken, zagen we dat Taofeek perfect aan die beschrijving voldeed en de beslissing om hem dit seizoen naar ons te halen was snel gemaakt. We zijn enthousiast om hem bij ons te zien groeien en onze aanval de dynamiek te geven die een verschil kan maken in onze competitie.”

Welkom op de Freethiel, Taofeek!

TAOFEEK ISMAHEEL JOINS BEVEREN!

Taofeek Ismaheel (22) is the newest asset of SK Beveren. The Nigerian striker comes on loan from French side Lorient for one year.

Taofeek Ismaheel started his career in Europe in 2019 at Norwegian side Skeid. Two years later, he made the swich to Fredrikstad FK, another club in Norway. With thirteen goals and eight assists in 33 games, the speedy striker caught the attention of French side Lorient, who were able to sign him at the start of this year. However, the Nigerian was promptly loaned out by Lorient to Vålerenga, already the third Norwegian team of Ismaheel. With his transfer to Beveren, the striker will play for the first time in Europe outside Norway.

CEO Antoine Gobin: “We were looking for an offensive player that can bring speed and unpredictability into our offense. When we spoke with FC Lorient we saw that Taofeek perfectly met that description, and the decision for him to come to us this season happened quickly. We’re excited to see him grow with us and bring to our attack the dynamism that can make a difference in our league.”

Welcome to the Freethiel, Taofeek!