Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, SANDER COOPMAN!

Tekst: Martijn De Jonge & Maarten Van Mieghem - Foto's: Lorenzo Vicencio

SK Beveren kondigt met veel plezier Sander Coopman (27) aan als nieuwste Beverse aanwinst. De West-Vlaming tekent op de Freethiel een contract voor één seizoen.

Sander Coopman genoot z’n jeugdopleiding voornamelijk bij Zulte Waregem en Club Brugge. In 2013 schoof hij op achttienjarige leeftijd door naar de hoofdmacht van blauw-zwart. In december 2014 mocht hij tegen HJK Helsinki Europees debuteren in de Europa League. Van 2016 tot 2018 besliste Club Brugge Coopman te verhuren aan Zulte Waregem. Hij was heel belangrijk voor Essevee met zeven doelpunten en zeventien assists in 75 wedstrijden. Club Brugge verkocht Coopman in 2018 aan KV Oostende, hij speelde 27 wedstrijden voor de Kustboys. Na amper één seizoen versierde Coopman een transfer naar R. Antwerp FC. Daar speelde hij door blessures ‘slechts’ dertien wedstrijden. Zowel SKB als Coopman zijn klaar om samen een nieuw hoofdstuk te schrijven.

De prijzenkast van Coopman is al aardig gevuld. Met Club Brugge won hij in 2015 de beker, in 2016 de titel en in 2019 de supercup. Met Zulte Waregem (2017) en R. Antwerp FC (2020) won hij nogmaals de beker.

CEO Antoine Gobin: “Vanaf het moment dat Sander bij ons begon te trainen, zagen we zijn kwaliteiten. Hij heeft de laatste jaren veel pech gehad en we zijn blij dat we een hongerige, gemotiveerde speler hebben gevonden. Het verheugt ons dat hij bij ons zijn volgende stap in zijn carrière wil zetten en dat hij deel zal uitmaken van onze geel-blauwe familie.

Coopman zal aantreden met het nummer 43.

Welkom op de Freethiel, Sander!

SANDER COOPMAN JOINS BEVEREN!

SK Beveren is excited to present a new player today. Sander Coopman (27) signed a contract for one season at the Freethiel.

In his childhood, Coopman played mainly for Zulte Waregem and Club Brugge. He joined Club’s first team in 2013, when he was eighteen years old. He made his European debut in the Europa League against HJK Helsinki in December 2014. Coopman was on loan for Zulte Waregem from 2016 until 2018. With seven goals and seventeen assists in 75 games, he was crucial for Essevee. Coopman was sold by Club Brugge to KV Oostende in 2018, he played 27 games for the Kustboys. After one season, Coopman was moved to R. Antwerp FC. Due to injury, he ‘only’ played in thirteen games for the Great Old. SKB and Coopman are both excited to begin a new chapter together.

CEO Antoine Gobin: “From the moment Sander started training with us, we saw the quality that made him such an exciting 1A prospect at the beginning of his career. He’s gotten particularly unlucky the past few years, and we’re lucky to have found a hungry, motivated Sander. He’s trusting us with this important next step in his career, and we’re thrilled to have someone with his qualities – both on and off the pitch – as part of our yellow blue family.”

Coopman will be wearing the number 43.

Welcome to the Freethiel, Sander!