Go back

DOMINANT SKB MOET ZICH TEVREDEN STELLEN MET PUNT NA LATE GELIJKMAKER

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Belga Image

Een dominant Beveren kwam vandaag in de eerste helft op voorsprong via Barry. Virton maakte tien minuten later gelijk, maar geel-blauw ging alsnog met 2-1 de rust in na een kopbaldoelpunt van Ribeiro. Na rust was SKB veruit de betere ploeg, maar in het slot bezorgde Ilunga de Freethiel een koude douche. Eindstand: 2-2.

Op de persbabbel voorafgaand aan deze wedstrijd had coach De Decker aangegeven zijn team dominanter te willen zien spelen. Deze boodschap was duidelijk bij zijn groep aangekomen, want in de eerste vijf minuten mochten we al meteen drie kansen noteren. Al in de 2de minuut vond Hoggas Maderner voor doel, zijn deviatie wist doelman Vincensini niet te verrassen. Twee minuten later probeerde Ribeiro het met zijn linker, het schot eindigde in de handen van de bezoekende goalie. In de 5de minuut stak ook Virton de neus aan het venster. Mabella liep de rechterflank af, maar vond niemand voor doel. Na een ongevaarlijk kopballetje van Hoggas, moest Vincensini weerom plat na een lage schuiver van Maderner. Een paar minuten later omspeelde Ribeiro, duidelijk in zijn sas, zijn mannetje, maar vond vervolgens niemand voor doel. Rond de 20ste minuut probeerde Paulet het voor de bezoekers met een afstandsschot, zijn poging waaide een metertje naast. Twee minuten later was het de beurt aan zijn ploeggenoot Delorge, zijn schot vloog over. Barry, voor het eerst aan de aftrap, probeerde het in minuut 22 met een schot, zonder succes. Drie minuten later vond Buus de aanvaller opnieuw, maar die trapte onbesuisd naast. In de 33ste  minuut was het dan toch raak voor Barry! Buus bediende opnieuw zijn maatje, de aanvaller kapte naar binnen en trapte aan de eerste paal laag in doel: 1-0. Virton reageerde meteen. Anne verscheen oog in oog met Reus, de vervanger van Brondeel pakte uit met een prima voetveeg. Niet veel later kon Maderner oprukken, Cassaert haakte de aanvaller: penalty voor geel-blauw. De spits ging zelf achter de bal staan, maar miste. De lijnrechter vond echter dat de doelman te vroeg vertrokken was en dus mocht geel-blauw het nog eens opnieuw proberen vanop de stip. Dit keer ging Ribeiro achter de bal staan, maar de Braziliaan vond net als Maderner Vincensini op zijn weg. En zoals zo vaak was het niet veel later aan de overkant wél raak. De fluks spelende Anne bediende Aguemon, de spits aarzelde niet: 1-1. Een opdoffer voor SKB? Nee, want nog geen minuut later mocht de thuisaanhang opnieuw vieren. Hoggas vond met een hoekschop Ribeiro centraal voor doel, de kleine Braziliaan kopte hard binnen: 2-1! Dit was meteen ook de ruststand na een bijzonder boeiende eerste helft.

SKB kwam na rust vinnig uit de kleedkamer. Ribeiro pakte meteen uit met een weergaloze dribbel, Barry vond even later spitsbroeder Maderner net niet voor doel. Vijf minuten later schudde Ribeiro opnieuw een geweldige actie uit zijn voeten, Virton had alle moeite van de wereld om het leer weg te werken. Nadien bleven grote kansen lange tijd uit, Reus ging tussendoor wel nog eens goed plat op een voorzet van Allach. Rond het uur werd de partij wat bitsiger: Buus, Aguemon en Hoggas kregen geel van scheidsrechter Vermeire. Op aangeven van Ismaheel kon Verstraete in de 77ste minuut uithalen op doel, Vincensini kon al bij al makkelijk klemmen. In het slot leek geel-blauw de overwinning op zak te hebben, maar toch bezorgde Ilunga in de toegevoegde tijd de Freethiel nog een koude douche. Na een perfect uitgespeeld een-tweetje trapte Ilunga het leer voorbij Reus: 2-2. Hoggas haalde in het absolute slot nog eens verschroeiend uit, Maderner kwam een teen te kort. Zo moest een dominant spelend geel-blauw zich alsnog tevreden stellen met een punt, eindstand: 2-2.

Opstelling SK Beveren:
Reus, Buus Jacobsen (83’ Tshimanga), Hoggas, Van Damme, Wuytens, Maderner, Ribeiro (83’ Edmundsson), Corryn, Barry (61’ Ismaheel, 77’ Reyners), Verstraete, Bateau

Scoreverloop:
33′ 1-0 Barry
42′ 1-1 Aguemon
43′ 2-1 Ribeiro
90+2′ 2-2 Ilunga