Go back

SKB VERLIEST EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD MET KLEINSTE VERSCHIL

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Belga Image

Onze Leeuwen zijn er vandaag niet in geslaagd om op de eerste speeldag de overwinning te pakken. Beerschot kwam in de eerste helft op voorsprong via een afstandsschot van Matthys. Na de rust pakte Brondeel uit met enkele knappe reddingen en Ribeiro trof de paal, maar gescoord werd er in de tweede helft niet meer. Eindstand: 1-0.

In een zo goed als leeg Olympisch Stadion startte Beerschot het dominantst aan de partij. Na een kansje voor Baeten reageerde SKB meteen via Maderner. Het schot van de Oostenrijker zoefde voorlangs. Nog geen minuut later kreeg Verstraete een vrije schietkans, Vanhamel kon vrij eenvoudig klemmen. In de 9de minuut zette Maderner zich opnieuw krachtig door en verscheen al voor een tweede keer oog in oog met Vanhamel. De spits was bij zijn uithaal niet in balans en het harde schot vloog naast. Na dit aangename begin viel de partij even stil tot in de 17de minuut Matthys iets moois in gedachten had. Met een lob trachtte de linkspoot van buiten de zestien Brondeel te verschalken. De verdediger slaagde in zijn opzet: 1-0, de thuisploeg op voorsprong. Na de drankpauze reageerde Beveren. Hoggas kwam een teen tekort op een snelle vrije trap van Ribeiro. Niet veel later lanceerde diezelfde Ribeiro Maderner, de Beverse goalgetter trapte opnieuw voorlangs. Vlak voor rust moest Kablan nog uitpakken met een ultieme tackle om Sebaoui het scoren te verhinderen. Ruststand: 1-0.

Bij de rust kwam Reyners in de ploeg ten koste van Kablan. Beerschot startte furieus. In de eerste tien minuten telden we maar liefst drie grote scoringskansen, Brondeel stond met prima reflexen telkens pal. In de 61ste minuut trok Van den Bergh aan de noodrem bij een doorbraak van Maderner. Denil aarzelde niet en stuurde de verdediger van het veld, Beerschot nog een half uur met tien. Bijna kon SKB meteen profiteren, maar Vanhamel ranselde de vrije trap met een kattensprong uit zijn doel. Vijf minuten later redde zijn collega aan de overzijde opnieuw de meubelen op een dubbele poging van Vaca. Ondanks dat geel-blauw de druk stevig opvoerde, was het lang wachten op een grote kans. In de 83ste minuut hield Vanhamel de thuisploeg nogmaals recht met een schitterende parade op een schot van Ribeiro. In diezelfde minuut haalde de linkspoot nogmaals uit, zijn schot spatte uiteen op de paal. In het slot van de partij probeerden Reyners en Ismaheel doelman Vanhamel met afstandsschoten te verslaan, maar de goalie pareerde andermaal elke poging. In de extra tijd moest bij geel-blauw ook Mertens nog het veld verlaten na een tweede gele kaart. Eindstand: 1-0.

Volgende week (zat. 20/08) nemen onze Leeuwen het op speeldag 2 thuis op tegen RE Virton. De wedstrijd gaat van start om 16.00 uur.

Opstelling SK Beveren:
Brondeel, Mertens, Kablan (46’ Tom Reyners), Hoggas (75’ Ismaheel), Wuytens, Maderner, Edmundsson (82’ Barry), Ribeiro, Corryn, Verstraete, Bateau (75’ Tshimanga)

Doelpunt:
17′ 1-0 Matthys