Go back

SK BEVEREN – RE VIRTON (20/8): VOORBESCHOUWING + SELECTIE

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Na een onderbreking van 12 jaar spelen onze Leeuwen morgen (zat 20/8) opnieuw als SK Beveren op de Freethiel! Om 16.00 uur fluit scheidsrechter Jordy Vermeire de wedstrijd tegen RE Virton op gang. Hij zal worden bijgestaan door de heren Bryan Bijnens en Michiel De Cuyper. De vierde official is François Krack.

Voorbeschouwing

Vorig seizoen nam geel-blauw het vier keer op tegen Virton, telkens kon er gewonnen worden. In de eerste confrontatie trok Beveren in het ultieme slot aan het langste eind. W-B kwam eerst 0-3 achter, maar Montes deed de Freethiel alsnog ontploffen door de 4-3 tegen de touwen te knallen. In zware omstandigheden wonnen onze Leeuwen vervolgens met 0-3 in Virton. Hoggas ontpopte zich tot matchwinnaar, hij scoorde in deze partij alle doelpunten. In de derde ontmoeting deed geel-blauw het zowaar nog beter: het werd 0-4. Mauro Trari viel in op het einde van de wedstrijd en bekroonde zijn invalbeurt met een fantastisch doelpunt. Deze goal werd later door onze fans uitgeroepen tot ‘doelpunt van het seizoen’. Ook de vierde en laatste confrontatie werd opnieuw winnend afgesloten, eindstand 3-1. Maderner scoorde in deze partij het eerste en het laatste doelpunt, Hoggas was de andere doelpuntenmaker.

Hopelijk kunnen onze Leeuwen de lijn van vorig seizoen verderzetten en staat de Freethiel na het laatste fluitsignaal opnieuw in vuur en vlam!

Selectienieuws

Coach Wim De Decker selecteerde voor de eerste thuiswedstrijd van dit seizoen onderstaande 21 spelers. Onze T1 kan morgen geen beroep doen op Brondeel. De doelman liep deze week een kuitblessure op, verder onderzoek na het weekend moet uitwijzen hoe lang hij out zal zijn. Mulder is hersteld en zit in de selectie, net als Buus Jacobsen. Ook onze meest recente aanwinst, Joachim Van Damme, is meteen speelgerechtigd en inzetbaar. Mertens zit na zijn rode kaart op de openingsspeeldag een schorsingsdag uit. Luiz heeft nog wat extra tijd nodig om zijn conditionele achterstand weg te werken. Trari zet zijn revalidatie verder, Coopman hervat volgende week deels met de groep.