Go back

JONGE LEEUWEN SPELEN IN EERSTE COMPETITIEWEDSTRIJD GELIJK TEGEN KAMPIOEN VAN VORIG SEIZOEN

Tekst: Gunter Vandebroeck & Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Onze Jonge Leeuwen kunnen terugblikken op een prima voorbereiding. Ze speelden sterke wedstrijden en voetbalden enkele knappe resultaten bij elkaar. Zo klopten ze vorige week nog verdiend Tongeren, een middenmoter uit Tweede Amateur.

Maandag mochten onze youngsters zich voor hun eerste competitieduel van dit seizoen al meteen opmaken voor een lange verplaatsing. In de Oostkantons namen ze het op tegen KAS Eupen. Dit seizoen is Gunter Vandebroeck, naast T3 bij de A-kern, ook de coach van onze Jonge Leeuwen.  Hij blikt voor ons terug op de seizoensopener tegen de Panda’s.

Gunter Vandebroeck:

“Een eerste competitiewedstrijd is altijd wat afwachten, iedereen wil goed uit de startblokken schieten. De eerste helft hadden we het best moeilijk tegen een technisch vinnig Eupen. We slaagden er niet in om voldoende druk vooruit te zetten en kwamen daardoor ook een stapje te kort in de duels. Doelman Beniest behoedde ons meerdere keren voor een achterstand. Halfweg de eerste helft konden we dan toch eens hoog druk zetten en dat leverde meteen een doelpunt op van Wolff. Hij schoot de bal hard en precies in de linkerbenedenhoek. We gaven in de eerste helft teveel stilstaande fasen weg waarop Eupen wel een aantal keer gevaarlijk was. Gelukkig liet hun afwerking het afweten of konden we rekenen op onze doelman. De voorsprong aan de rust was dan ook gevleid.”

“Tijdens de rust hebben we dan het één en ander gecorrigeerd en de tweede helft was daardoor evenwichtiger. We stonden stabieler en beter in de organisatie, maar zagen Tyler helaas snel uitvallen met een tweede gele kaart. Hierdoor moesten we verder met z’n tienen. We zijn er toch grotendeels in geslaagd om Eupen weg te houden van ons doel en zelf hebben we nog twee of drie kansen laten liggen op de tweede goal. Okumu was er een paar keer dichtbij. Daar hadden we de wedstrijd naar ons toe kunnen trekken. Helaas viel in de 75ste minuut op een corner de bal goed voor de thuisploeg waardoor de Panda’s met een rake kopbal de gelijkmaker wisten te scoren. In het slotkwartier hielden we tenslotte goed stand en zijn we tevreden dat we met een punt van het veld konden stappen. De jongens hebben er hard voor gewerkt en verdienden dit gelijkspel. Geen slecht resultaat tegen de kampioen van vorig jaar waar we toen twee keer tegen verloren.”

Volgende week (ma 29/8) nemen onze Jonge Leeuwen het thuis op tegen Dender.

Opstelling SK Beveren:
Beniest, Van Osselaer, Belhadj, De Weerd (62’ Boufath), De Geyndt, Soumahoro (62’ Saeys), Talal, Lully, Anicet (46’ Okumu, 90’ Vanderveeren), Wolff, Ly