Go back

GEEL-BLAUW BOTST IN OEFENGALOP OP EFFICIËNT KNOKKE

Vandaag oefenden SK Beveren en Knokke FC tegen elkaar op het veld van KSK Kallo. Ondanks talrijke kansen kwam Knokke in de eerste helft op een diefje op voorsprong. Geel-blauw kwam gretig uit de kleedkamer, maar het was opnieuw Knokke dat na rust wist te scoren. Eindstand: 0-2.

Op een moeilijk te bespelen veld was de ‘thuisploeg’ in het openingskwartier veruit het gevaarlijkste team. Vooral Tshimanga en Ribeiro Costa lieten zich meermaals opmerken en trachtten via goed samenspel Maderner in stelling te brengen. Na zeven minuten dreigde de Oostenrijkse spits een eerste keer, zijn kopbal ging niet al te ver over. In de 14de minuut leek Tshimanga op weg naar de 1-0, maar de Knokse doelman redde prima met de voet. Een minuutje later ging Ribeiro Costa neer in de zestienmeter, de scheidsrechter zag er geen fout in. SK Beveren bleef komen en in de 16de minuut verscheen Maderner plots oog in oog met de doelman na een prima pass van Hoggas. Keeper Dhoest liet zich echter niet verrassen door het stiftertje van de Beverse goalgetter. Halverwege de eerste helft leek de 1-0 een feit na een schitterende steekbal van Fall naar Ribeiro Costa. De Braziliaan omspeelde de doelman en legde het leer rustig binnen, maar de vlag ging meteen de hoogte in voor buitenspel. Geel-blauw bleef de kansen bij elkaar spelen. Mertens bediende Reyners, de creatieve middenvelder zag zijn poging aan de tweede paal naast hobbelen. Ondanks de vele kansen voor geel-blauw kwamen de bezoekers in de 42ste minuut alsnog onverwacht en tegen de gang van het spel in op voorsprong. Jalloh scoorde de 0-1 na balverlies in de Beverse defensie. Ruststand: 0-1.

Op doelman Reus na wisselde coach De Decker zijn volledige team bij de start van de 2de helft. De debuterende Wolff liet zich al in de 1ste minuut opmerken en ook Anicet (twee maal) en Barry waren in de eerste tien minuten na rust dicht bij een doelpunt. Toch liepen de bezoekers opnieuw uit. Ghesquière krulde een vrije trap knap over de muur binnen: 0-2. Op het uur gaf doelman Reus een solide indruk, hij greep goed in op een inzet van Kunda. Geel-blauw had het nadien moeilijker om tot uitgespeelde kansen te komen. Barry dolde in de 74ste minuut wel nog eens met zijn tegenstander en ook Anicet haalde in minuut 83 nog eens uit met zijn linker, maar beiden zagen hun poging naast gaan. Vijf minuten voor het eindsignaal kopte Schoonbaert nog recht in de handen van Reus. Tot slot had Barry nog een laatste scoringskans aan de voet, Dhoest kon zijn poging al bij al makkelijk klemmen. Eindstand: 0-2.

Morgen trekken onze Leeuwen naar Nederland voor een mini-stage. Op donderdagnamiddag vindt een eerste trainingssessie plaats. Vrijdag wordt in de voormiddag eveneens getraind en ’s avond staat om 19.00 uur op het veld van TEC Tiel de ontmoeting met ADO Den haag op het programma. Zaterdagochtend wordt nog een laatste keer getraind op Nederlandse bodem. Nadien keert het team na de lunch opnieuw huiswaarts.

Bezoekende fans zijn in Tiel welkom om de wedstrijd tegen ADO bij te wonen. Via DEZE pagina vindt u de ticketinfo. Ook ter plaatse zullen nog tickets aangeschaft kunnen worden.

Opstelling SK Beveren 1e helft:
Reus, Mertens, Tshimanga, Hoggas, Reyners, Wuytens, Maderner, Ribeiro Costa, Vukotic, Fall, Verstraete

Opstelling SK Beveren 2e helft:
Reus, Barry, Wolff, Corryn, Anicet, Davis, Van Osselaer, Okumu, De Geyndt, Boufath, Belhadj