SKB SCOORT OPNIEUW VIJF KEER

Tekst: Maarten Van Mieghem - Foto's: Lorenzo Vicencio

Vanmiddag stond het tweede oefenduel van de voorbereiding op het programma. Onze Leeuwen speelden tegen Rupel Boom voor het eerst met het ‘nieuwe’ logo op hun borst. In de eerste helft scoorden Maderner en Edmundsson elk hun doelpuntje. Rupel Boom kon nadien milderen. Na rust mocht Okumu juichen, spitsbroeder Barry mocht dat zelfs twee keer doen. Eindstand: 1-5.

Geel-blauw begon van middag in het Breevenstadion het felst aan de wedstrijd. In de beginfase eindigde een schot van Verstraete in de handen van de doelman en een poging van Ribeiro Costa ging over. In de 9de minuut vond Mertens Edmundsson net niet voor doel, maar enkele seconden later stond het dan toch 0-1. Maderner wist in twee tijden te scoren. In de 17de minuut verdubbelde Edmundsson de voosprong. Net als tegen Melsele behield de spits het overzicht en krulde hij het leer met zijn linker beheerst voorbij de doelman: 0-2. Drie minuten later kwam Rupel Boom terug in de wedstrijd. Mertens kreeg een bal in de zestien niet weggewerkt en de 1-2 stond op het bord. Na deze tegentreffer probeerden onze Leeuwen de voorsprong opnieuw te vergroten, maar doelpogingen van Verstraete en Ribeiro Costa leverden geen nieuwe goal op. In de 25ste minuut zette Ribeiro Costa een knappe counter op, maar Maderner kon zijn dieptepass onvoldoende onder controle krijgen. Tien minuten later schudde Edmundsson een geweldige dribbel uit zijn voeten. Helaas leverde zijn actie uiteindelijk geen doelgevaar op. Niet veel later ging Reyners neer in de zestien, de scheids zag er echter geen fout in. Een schot van diezelfde Reyners ging in de 37ste minuut een metertje naast en een voorzet van Ribeiro Costa was niet precies genoeg. Op slag van rust redde doelman Linner een inzet van de thuisploeg nog knap met de voet. Ruststand: 1-2.

De tweede helft was nog maar pas begonnen of Rupel Boom moest al met een mannetje minder verder. De doorgebroken Barry werd foutief gestopt en de scheids kende geen genade. In het eerste kwartier van de tweede helft maakten vooral Barry en Anicet indruk. Beiden vonden echter meermaals de thuisdoelman op hun weg. Ook belofte Okumu liet zich opmerken. In de 71ste minuut zette de spits een prima dribbel op. De aanvaller werd gehaakt en deze keer wees de scheidsrechter, in tegenstelling tot de eerste helft, wel naar de stip. Okumu ging zelf achter de bal staan en trapte het leer zelfverzekerd binnen: 1-3. In de slotfase kon Barry, net als in het vorige oefenduel, nog twee keer scoren: met een harde binnentikker en een fraai afstandsschot zette hij de 1-5 eindstand op het bord.