Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, EVERTON LUIZ!

Tekst: Martijn De Jonge - Foto: Robert Hitz/Real Salt Lake

SK Beveren stelt met veel plezier Everton Luiz (34) voor. De Braziliaanse middenvelder komt over van zusterclub Salt Lake City uit de MLS en tekent een contract voor één seizoen op de Freethiel.

Everton Luiz is een defensieve middenvelder, een echte nummer zes. Hij startte met voetballen in thuisland Brazilië. In 2013 koos hij voor z’n eerste Europese avontuur toen hij tekende bij het Zwitserse FC Lugano. Via St. Gallen trok hij naar de Servische topclub Partizan Belgrado in 2016. Na twee jaar bij de Crno-beli trok hij naar het Italiaanse SPAL. Sinds januari 2019 speelt hij in de MLS bij Salt Lake City.

CEO Antoine Gobin: “In deze competitie heeft de ploeg nood aan een sterk middenveld, met spelers die hun inzet koppelen aan technische capaciteiten. In onze zoektocht naar dergelijke spelers spraken we met zusterclub Real Salt Lake. Zij hadden met Everton de pasklare
oplossing. Hij neemt een rugzak met kwaliteit, ervaring en karakter mee uit de VS. We geloven dat hij het verschil kan maken om onze doelen te bereiken dit seizoen. Hij heeft zichzelf reeds bewezen in verschillende Europese topcompetities en was een sleutelspeler voor RSL de afgelopen jaren. Ik wil Elliot en het hele RSL-team bedanken om dit mee mogelijk te maken. We zijn er zeker van dat Everton onze fans zal trots maken van zodra hij op het veld zal komen.

Everton Luiz zal de groep vervoegen van zodra de visumprocedure achter de rug is.
Welkom op de Freethiel, Everton!

EVERTON LUIZ JOINS BEVEREN!

SK Beveren is happy to introduce Everton Luiz (34). The Brazilian midfielder comes over from sister club Salt Lake City in the MLS and signs a contract for one season at the Freethiel.

Everton Luiz is a defensive midfielder, a real number six. He started playing football in his homeland Brazil. In 2013, he opted for his first European adventure when he signed with Swiss side FC Lugano. Via St. Gallen he moved to Serbian top club Partizan Belgrade in 2016. After two years with the Crno-beli, he moved to Italian side SPAL. Since January 2019, he has been playing in the MLS at Salt Lake City.

CEO Antoine Gobin: “This league requires a strong midfield presence, with players needing to show both technical skills and tenacity. In our search for that player, we spoke with our sister club Real Salt Lake, who had the exact fit for our needs. Everton brings the experience, skills, and character that we believe can make a difference in reaching our goals on the pitch this year. He’s proven himself in top European leagues, and has been a key part of RSL’s past few years. I want to thank Elliot and the RSL team for making this possible, and we’re certain Everton will bring pride to our fans from the minute he gets on the pitch.

Everton Luiz will join the group as soon as the visa procedure is over.
Welcome to the Freethiel, Everton!