Go back

WELKOM OP DE FREETHIEL, ALEXANDER CORRYN!

Tekst: Martijn De Jonge & Maarten Van Mieghem - Foto: Lorenzo Vicencio

Geel-blauw is verheugd jullie Alexander Corryn (28) te kunnen voorstellen. Hij tekende vandaag een contract voor één seizoen. De linkervleugelverdediger komt transfervrij over van Cercle Brugge, waar zijn contract afliep.

Corryn is geen onbekende voor onze nieuwe T1 Wim De Decker. De verdediger was immers één van de spelers die Antwerp, onder leiding van De Decker, na 13 jaar tweede klasse mee terug naar de hoogste afdeling wist te brengen. Corryn was op dat moment eigendom van KV Mechelen dat hem twee seizoenen uitleende aan Antwerp. In de zomer van 2018 keerde hij terug naar Mechelen, waarmee hij opnieuw de promotie wist af te dwingen.

Corryn begon zijn voetbalcarrière bij SV Zaffelare. In 2005 werd hij opgemerkt door eersteklasser Lokeren. Het was ook bij deze club dat de verdediger in 2012 mocht debuteren op het hoogste niveau. KV Mechelen zag wat in de linkspoot en haalde hem in 2015 op bij de reeksgenoot. Corryn stond gedurende vijf jaar op de loonlijst van Malinois. De afgelopen twee seizoenen verdedigde hij de kleuren van Cercle Brugge.

CEO Antoine Gobin: “Alexander kent onze coach en de competitie heel goed. Toen we met hem spraken, zagen we een speler die heel hongerig is om zichzelf te bewijzen op het veld en een leider te zijn in deze ploeg. Hij zal dit jaar een belangrijke rol spelen in onze defensie. We kijken ernaar uit om hem in onze kleuren te zien spelen.

Welkom op de Freethiel, Alexander!

ALEXANDER CORRYN JOINS BEVEREN!

Beveren is pleased to introduce Alexander Corryn (28) as new player. Today he signed a contract for one season. The left-wing defender comes as a free agent.

Corryn is no stranger to our new T1 Wim De Decker. The defender was one of the players who, under De Decker’s leadership, managed to bring Antwerp back to the second division after 13 years in the second division. At the time, Corryn was owned by KV Mechelen, who loaned him to Antwerp for two seasons. In the summer of 2018, he returned to Mechelen, with whom he again managed to promote.

Corryn started his football career at SV Zaffelare. In 2005, he was noticed by first division team Lokeren. It was also at this club the defender made his debut at the highest level in 2012. KV Mechelen believed in the qualities of the left-winger and transferred him in 2015. Corryn was on Malinois’ payroll for five years. The past two seasons he defended the colours of Cercle Brugge.

CEO Antoine Gobin: “Alexander knows the coach and the league very well, and in meeting him we saw a player hungry to prove himself on the pitch and be a leader off of it. He’ll be a key part of our defense this year, and we’re excited to see him wear our colors as soon as possible.

Welcome to the Freethiel, Alexander!